Kokulara kilit atın

Mide rahatsızlıkları, diş çürükleri gibi birçok hastalığın habercisi olabilen ağız kokusuna karşı Prof. Dr. Mocan kırkkilit otunu öneriyor.

Mide rahatsızlıkları, diş çürükleri gibi birçok hastalığın habercisi olabilen ağız kokusuna karşı Prof. Dr. Mocan kırkkilit otunu öneriyor.

kokularakilitAğız kokusu, kişinin hem sosyal hayatını hem de psikolojik durumunu olumsuz etkiliyor. Kokuların yüzde 85'inin ağız boşluğundan kaynaklandığını söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Ağız kokusu mide ve dişeti hastalıkları habercisi olabilir" diyor.

YARALAR AĞIZ KOKUSU YAPAR Ağızda oluşan ülser veya gizli yaraların da kokuya neden olduğunu belirten Prof. Dr. Mocan, " Mikroplar ağızda saklanır. Bu mikroplar sağlıklı ağızlarda da dil arkasında birikebilirler. Bunun yanı sıra bademcik iltihaplarıve kronik farenjit de bu mikropların üremesinin nedenidir" şeklinde konuşuyor. Tükürük salgısının azalmasının da ağız kokusuna neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Mocan şöyle devam ediyor: "Mide asidini azaltan ilaçlar tükürük salgısını azaltır. Ağız içi asiditenin azalması da yani alkalene kayması bu bakterilerin üremesini artırır." Hem kişinin kendisini hem de çevresindekileri rahatsız eden bu duruma karşı Prof. Dr. Mocan şu tavsiyelerde bulunuyor...

GÜNDE 2 BARDAK İÇİN

- Bitkiler ağız kokusunun giderilmesinde etkilidir. Kırkkilit otu bu bitkilerden biri. Bir demlikte kırkkilit otunu kaynatın ve soğuduktan sonra günde 2 bardak için. - Protein zengini yani et ağırlıklı beslenme düzeni ağız kokularını oluşturabilir. Bu nedenle protein ağırlıklı beslenmeyin. - Sebze-meyveyi düzenli tüketin. - Dişlerin günde 3 kez fırçalamak ağızda biriken yemek artıklarını temizler. Ancak fırçalamak diş arasındaki yemek artıklarını gidermede yeterli olmaz. Bu nedenle diş ipi kullanılmalı, sonra ağız gargarası yapılmalıdır. - Sarı kantaron, biberiye, bodur otu çayları da kokuyu giderir. - Kekik ve papatya çaylarını da soğuk olarak tüketebilirsiniz. - Güçlü etkisiyle rezene ağızdaki bakterileri öldürür. Ağız kokusunu giderir. Rezene yaprağını kaynatın ve yemeklerden sonra 30 saniye ağızda gargara yapın. TAKVİM

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:08 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.