Koku takıntım var

"İki yıl önce koku bozukluğu başladı tüm kokuları yanık lastik veya bakalit kokusu olarak algılıyordum. Tüm tahliller yapıldı psikolojik denildi. İlaç kullandım geçti sonra tekrar başladı. Kokuya artık dayanamıyorum psikolojim iyice bozuldu"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU Ben kendimi hiç bir zaman iyi hissedemiyorum. Hiçbir şeyden zevk alamıyorum herkesten nefret ediyorum, bazen ailemden bile. Tek başıma bir evde yaşamak istiyorum özgürce, kimse olmadan, yalnız kalmak istiyorum. CEVAP İnsanların zaman zaman kendini iyi hissetmemesi veya yalnız kalması anormal değildir; fakat bunlar her zaman veya uzun süreli olursa, ele alınması gerekir. Burada yazılanlara yalnız belirti olarak bakılırsa, bunların depresyon belirtileri olduğu görülür. Fakat depresyon belirtileri aylar sonra bile olsa, genellikle kendini sınırlar. Bu tür hoşnutsuzluklar gençlerde kişilik yapısının gelişmesi sırasında daha sık görülür. Genel olarak bakılacak olursa, kişilik yapısının ve özelliklerinin, aile ilişkilerinin ve diğer sosyal ilişkilerin değerlendirilmesi gerekir. Kişilik yapısına göre, kimi zaman depresyon görülebilir. Bu konuları netleştirmek ve çözüm bulmak için bir ruh hekimiyle görüşmek uygun olur. SORU Ben 8 senelik evliyim. Birkaç kaç gündür baş ağrısı çekiyorum. Bazen hiç sebep olmadan canım çok sıkılıyor ve işyerinde bazı olumsuz davranışlardan dolayı kendimi çok fazla sıkıp sinirleniyorum. CEVAP Baş ağrısı, can sıkıntısı, çabuk sinirlenme (tahammülsüzlük) yaşanan olumsuz yaşam olaylarıyla ilgili olabilir. Bu belirtiler uzun sürerse, baş ağrısının tipi, yeri, zamanı, süresi gibi özelliklerin gözden geçirilmesi; varsa, aile ve iş yaşamındaki sorunların gözden geçirilmesi uygun olur. Belirtilen yakınmalar birkaç günde geçi SORU İki yıl önce koku bozukluğu başladı tüm kokuları yanık lastik veya bakalit kokusu olarak algılıyordum. Tüm tahliller yapıldı, psikolojik denildi. İlaç kullandım geçti, sonra tekrar başladı.  Kokuya artık dayanamıyorum psikolojim iyice bozuldu tekrar depresyona girdim ne yapacağımı şaşırdım. CEVAP Koku duyusu diğerlerinden farklı olarak ara yollar kullanılmadan doğrudan beyne ulaşır. Her şeyi farklı kokular olarak algılama genel olarak önce nörolojik muayeneyi ve tetkikleri gerektirir. Nörolojik yönden bir neden bulunamazsa, o zaman ruhsal nedenler araştırılmalıdır. Daha önce ilaçla geçtiği için, şimdi yine ilaçla geçecektir. Kalıcı iyilik için ruhsal nedenin bulunup ona yönelik tedavi uygulanması gerekir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

KOKU TAKINTIM VAR

YÜKSEKLİK KORKUM VAR

HAYAT NEDEN BOŞ GELİR İNSANA

ERGENLİKTEKİ KARDEŞİME NASIL DAVRANMALIYIM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:10 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.