Kişiye hitap eden robotlar ortaya çıkacak

Prof. Dr. Nevzat Tarhan 3’üncü defa Beyoğlu Psikoterapi söyleşilerinde… Tarhan, ““Kişiye hitap eden robotlar ortaya çıkacak” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Psikoterapi Enstitüsünün düzenlediği konferansta “Zor Olgular; Takip Edilen Tedavi Protokolü, Psikiyatri ve Psikolojide Teknoloji Kullanımı” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Endüstri 4.0 ve yapay zekânın ağırlıklı olarak konuşulduğu programda Tarhan, Endüstri 4.0’ın toplumlara etkisinden bahsetti.

“Kişiye hitap eden robotlar ortaya çıkacak”

Endüstri 4.0’ın gelişmesiyle birlikte var olan birçok mesleğin kaybolacağını yerlerini yeni mesleklerin alacağını belirten Tarhan, bu mesleklerin çıkması sonucu insan gücünün azalacağına yerine otonom robotların gelebileceğini söyledi.

Beyindeki bilgiler bilgisayara aktarılabilecek”

Yapay zekânın getireceği yeniliklere değinen Prof. Dr. Nevzat Tarhan yapılan çalışmalar sonucunda beyinde ki bilgilerin bilgisayarsa aktarılabileceğini, bunun sonucunda 2013’de Avrupa’da ve Amerika’da İnsan Beyin Projesi başlatıldığını söyledi. Sanal gerçeklik gözlüklerinin kullanılarak insanların fobilerinin yenilmesinde tedavi edici bir etken olduğunu vurguladı.

“Pozitif Psikoloji hayatın her alanında önemli”

Pozitif psikolojinin eğitim doktrinini değiştirdiğini dile getiren Tarhan, eğitim doktrinin pozitivizm ve materyalizm odaklı, sadece aklı yücelten bir eğitim olduğunu ve birçok insani değerleri yok saydığını söyledi. Tarhan, pozitif psikoloji ise insanın insani duygularına dokunduğunu belirtti.

Program soru cevap bölümünün ardından Psikoterapi Enstitüsü Derneği Eğitmeni Tahir Özakkaş tarafından Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a plaket takdim edilmesi ile son buldu.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Eylül 2021Yayınlanma Tarihi:25 Ocak 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.