Kışın bu bitki çaylarını mutlaka için

Hastalıklara davetiye çıkaran soğuk kış günlerinde bitki çayları tüketimini artırmak günü zinde geçirmenizi sağlamada oldukça etkili. İşte bazıları...

Kış hastalıklarından korunmanın en etkili yöntemlerinden biri olan bitki çayları hem doğal olmaları hem de rahatlatıcı etkileri ile vücudun bağışıklık sistemini koruyor. Bitki çayları vücudunuzda antibakteriyel bir etki yaratarak mikroplara karşı koruma sağlıyor. Tam bir antioksidan ve C vitamini deposu olan bu çaylarla birlikte kış aylarını daha sağlıklı ve zinde geçirmek mümkün.

Bitki çayları tüketirken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri çayları gün içinde çok fazla tüketmemek. Özel karışımlar içeren bu çayların fazla tüketilmesi yarardan çok zarar getirebiliyor.

1. MELİSA ÇAYI

Mutluluk ve yorgunluk gibi sorunları ortadan kaldıran melisa çayı, kış aylarının yarattığı depresif etkilere de bire bir. Melisa çayını uyku öncesi içmek uykuya dalmayı oldukça kolay hale getiriyor. Kış aylarında sıcak bir şekilde tüketilen melisa çayını yaz aylarında ise serinlemek için tüketmek mümkün. Melisa çayını lezzetli hale getirmek için içerisine bir dilim limon atabilirsiniz.

2. KUŞBURNU ÇAYI

Cilt formunu koruyan ve cildin elastikiyetini artıran kuşburnu çayı, bağışıklık sistemini güçlendiren yapısı ile de en önemli kış çayları arasında bulunuyor. Hastalıklara karşı direnci artıran kuşburnu, tam bir C vitamini deposu olarak biliniyor. Günde 2-3 bardak kuşburnu çayı soğuk algınlığı sorunlarını ortadan kaldırırken idrar yolları sorunlarında da etkili.

3. ZENCEFİL ÇAYI

Kış hastalıklarını önleyen zencefil çayı aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatan karışımlara sahip. Soyulmuş halde olan zencefili ince ince dilimleyerek 10 dakika kaynatın. Çayınız kaynadıktan sonra üzerine bir çay kaşığı bal ve birkaç damla limon ilave ederek içebilirsiniz.

4. PAPATYA ÇAYI

Sakinleştirici etkisi ile öne çıkan papatya çayı, ağız içi yaralarını önlemede de oldukça yardımcı. Boğaz ağrılarını gideren papatya çayı ayrıca stresle başa çıkmada da son derece etkili. Uyku öncesi bir bardak papatya çayı içerek derin bir uykuya kolayca geçebilirsiniz.

5. KARAHİNDİBA ÇAYI

Sindirime yardımcı olan karahindiba çayı, kanı temizler ve vücuttaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. İshale iyi gelen karahindiba çayını günde bir bardak tüketebilirsiniz.

6. NANE ÇAYI

Kış ayılarında artan mide yanmasını gidermek, reflü şikayetlerini azaltmak ve mide bulantısını önlemek için en etkili çaylardan biri nane çayı. Nane çayını bir dilim limon ile birlikte için.

7. TARÇIN ÇAYI

Boğaz ağrılarında son derece etkili olan tarçın çayı soğuk algınlığı semptomlarını da azaltıyor. Tarçın çayını bir çay kaşığı bal ve bir dilim limon ile tatlandırın.

FORMSANTE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Ocak 2020Yayınlanma Tarihi:15 Aralık 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.