Kış depresyonu yanlış olabilir

Havalar gri, kapalı giderken herkes kış depresyonunu konuşuyor.

Bazı bilim adamları ise "Modum düşük sanırım havalardan" cümlesinin doğru olmayabileceğini iddia etti. Bu konuda yapılmış bir bilimsel çalışma beynin kışın daha verimli çalıştığını ortaya koyuyor. 

Yapılan iki çalışmaya göre kapalı hava ile duygu durumunun alakası olmadığını, bunun mutluluğu etkilemediği hatta insanoğlunun bununla baş etmek için daha fazla uğraşan bir sisteme sahip olduğu bu nedenle beyninin daha iyi çalıştığı ortaya çıktı.

34 BİN ABD'Lİ YETİŞKİN İNCELENDİ

34 bin ABD'li yetişkin üzerinde yapılan ve Clinical Psycological Science isimli bilimsel dergide yayınlanan araştırmaya göre kışın depresyon belirtileri fazlalaşmıyor. Montgomery'de bulunan Auburn Üniversitesi'nden Profesör Steven LoBello, iki hafta boyunca gönüllülerle konuşarak depresyon belirtilerini sordu.

GÜNEŞ IŞIĞI İLE DEPRESYON ARASINDA BAĞ BULUNAMADI

Ancak gönüllülerin güneş ışığına maruz kalması ile depresyon skorları arasında bir bağ bulunamadı. Proceeding of the National Academy of Science isimli bir bilimse dergide yayınlanan başka bir araştırmada soğuk hava ile depresyon, duygular ve duygu durum arasında bağlantı incelendi, melatonin hormonları ölçüldü ve beyin fonksiyonları görüntülendi.

KIŞIN BEYİN AKTİVİTELERİ DAHA VERİMLİ

Gönüllülerin hareketlerinin ise mevsimlere göre değişmediği görüldü. Ancak kışın gönüllülerin diğer mevsimlerde olduğu kadar atik olduğu görüldü. Ayrıca beyin aktivitelerinin de kışın daha verimli olduğu ortaya çıktı.

DAILY MAIL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Şubat 2019Yayınlanma Tarihi:20 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.