Kemoterapi hastalarına klasik müzik

Mersin Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji Polikliniği’nde kemoterapi tedavisi gören hastalara, haftada bir gün klasik müzik dinletiliyor.

Mersin Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji Polikliniği’nde kemoterapi tedavisi gören hastalara, haftada bir gün klasik müzik dinletiliyor.

kemoterapiMersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları kemancı Kutay Albay ile flütçü Pınar Esenerli, poliklinikte tedavi gören hastalara vals, tango ve Türkçe parçalar çaldı. Haftada bir gün yaklaşık yarım saat hastalara mini bir dinleti sunulurken, Poliklinik Sorumlusu Dr. Alper Ata, günlük yaklaşık 50 hastaya kemoterapi tedavisi verdiklerini belirterek, "Bir hekim olarak tek işimiz kemoterapi vermek değil, hastalara moral de vermemiz gerek. Sanatın, yaşamın renklerinin, seslerinin devam ettiğini göstermek gibi bir görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de, böyle bir etkinlik düzenledik. Hastalarımızdan da çok pozitif reaksiyonlar aldık" dedi. Dr. Ata, benzen sanatsal etkinlikleri sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. Kemancı Kutay Alpay ile flütçü Pınar Esenerli de böylesine önemli bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Nisan 2013Yayınlanma Tarihi:17 Nisan 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.