Kellik biter mi?

İlaç şirketi Samumed, kelleşmiş erkeklerin kaybettikleri saçlarını yeniden kazanmasını sağlayan bir ilaç geliştirdiklerini ve tedavinin ilk deneylerde önemli başarı gösterdiğini açıkladı.

SM04554 adı verilen ilacın genellikle erkeklerde görülen ancak nadiren kadınlarda da rastlanabilen Androgenetik alopesinin tedavisi için özel olarak geliştirildiği açıklandı. SM04554’nin 18-55 yaş arası 302 erkek üzerinde denendiği açıklandı.

135 GÜNDE SONUÇ

Erkeklerin üç gruba ayrıldığını ve bir gruba placebo, bir gruba 0.15’lik, diğer gruba ise 0.25’lik SM04554 solüsyonu verildiğini açıkladı.

Erkeklerin ilacı 90 gün boyunca her gün kullandığı ve 45 gün ara verdikten sonra yeniden almaya başladığı belirtildi. Şirket deneye katılan ve placebo değil de gerçek ilacı alan tüm erkeklerin ilacı kullanmaya başladıktan 135 gün sonra saçlarının yoğunluğunun ve sayısının arttığını tespit ettiklerini söyledi. İlaçla ilgili bulgular Amerikan Dermatoloji Akademisi’nin yıllık kongresinde açıklandı.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Ocak 2017Yayınlanma Tarihi:10 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.