Kariyer Testi, 296 bin adaya yol gösterdi

296 bin aday kariyerini bu testle belirledi.

Üniversite tercihlerinde son üç güne girildi. Tercih yapmak isteyen adaylar, Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde devam eden Tercih ve Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi gösteriyor. Meslek seçimi konusunda henüz karar veremeyenler ise üniversitenin sunduğu Kariyer Testi’ni uyguluyor. 2015’ten bu yana uygulanan Kariyer Testi’ni 296 bin aday çözerken; son bir ayda 26 bin 500 aday kariyerine bu testle yön verdi.

Üniversite adayları geleceklerine yön verecek tercihlerini bu hafta yapacak. Üsküdar Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri, başta Altunizade Kampüsü olmak üzere diğer kampüslerde devam ediyor.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi, Uzman Psikolojik Danışman  Ece Tözeniş öncülüğünde çok sayıda tercih danışmanı adaylara üniversite ve meslek seçimi ile ilgili yol gösteriyor.

KARİYER TESTİ’NE BÜYÜK İLGİ

Üsküdar Üniversitesi, seçeceği meslek konusunda kararsız kalan adaylara kariyer testi imkânı da sunuyor. Adaylardan büyük ilgi gören ve internet üzerinden de yapılan Kariyer Testi’ni son bir ayda 26 bin 500 aday uyguladı.

296 BİN ADAYA YOL GÖSTERDİ

Üsküdar Üniversitesi tarafından 2015 yılından bu yana uygulanan Kariyer Testi, bugüne kadar 296 bin aday tarafından uygulandı. Binlerce aday, Kariyer Testi’ni çözerek geleceğine yön verdi.

 “Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor.

“Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testi’nde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.

Kariyer Testi, seçeceği meslekle ilgili karar vermekte zorlanan adaylara ilgi duydukları alan konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.

Meslek seçiminde halen kararsızlık yaşayan adaylar //www.uskudar.edu.tr/tr/sayfa/214/kariyer-testi linkinden Kariyer Testi’ne ulaşabilir.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:24 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.