Karakterini bile değiştiren enfeksiyon
Beta enfeksiyonunda erken tanı ve tedavi çok önemli. Erken tanı ile nöropsikiyatrik belirtiler ortaya çıkmadan tedavi edilebilir.

Beta enfeksiyonunda erken tanı ve tedavi çok önemli. Erken tanı ile nöropsikiyatrik belirtiler ortaya çıkmadan tedavi edilebilir.

"KAPALI ALANLARDA HIZLA YAYILABİLİYOR"
Doç. Dr. Koç, enfeksiyonun sıklıkla 6-12 yaş arasında gözlemlendiğini ve diğer enfeksiyonlara benzer belirtiler verdiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bakteri vücuda girdikten 1-7 gün sonra şiddetli boğaz ağrısı, yüksek ateş, halsizlik, eklem ağrıları, boğazın çok kızarık olması, bademciklerde şişme, yutma güçlüğü, karın ağrısı, bulantı-kusma, boyunda bezelerde şişme belirtileriyle kendini gösteriyor. Diğer enfeksiyon hastalıkları gibi direk temas ve damlacık-havayolu ile bulaştığından, çocukların bir arada yaşadığı okul-kreş gibi kapalı alanlarda hızla yayılabiliyor." Enfeksiyona karşı gelişen savunma hücrelerinin beyindeki alt motor ve duyu bölgeleri arasındaki iletişim ve yönetimi sağlayan yapıların yer aldığı "Bazal ganglion" bölgesine etki ettiğini vurgulayan Koç, şunları bildirdi: "Yani anlık hareketlerimiz çoğu burada yönetiliyor. Savunma hücreleri bu bölgedeki sinir hücreleri üzerindeki yapılara zarar verince, hasta çocuklarda istemsiz hareketler, davranış bozuklukları, ani tikler, korku ve kaygı bozuklukları ortaya çıkıyor." Beta enfeksiyonunda erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Koç, erken tanı ile nöropsikiyatrik belirtiler ortaya çıkmadan tedaviye gidilebildiğini anlattı. A.A
Bu yazı 6450 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 08 Ocak 2014 Çarşamba, 02:09
Güncelleme Tarihi : 03 Ocak 2014 Cuma, 08:10