Kanser ve diş tedavisinde hipnoz başarısı

Üsküdar Üniversitesi, 8.Tıbbi Hipnoz Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Yurt dışından çok sayıda uzmanın katıldığı kongrede, başta kanser olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde hipnoz kullanımı ve son gelişmeler ele alındı. uskudar_universitesi_hipnoz_kongresi2

Üsküdar Üniversitesi, 8.Tıbbi Hipnoz Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Yurt dışından çok sayıda uzmanın katıldığı kongrede, başta kanser olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde hipnoz kullanımı ve son gelişmeler ele alındı.

Hipnoz tedavisiyle ile ilgili son tıbbi gelişmeler  İstanbul’da düzenlenen kongrede kamuoyu ile paylaşıldı. Üsküdar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongre, dünyaca ünlü hipnoterapi uzmanlarını İstanbul’da buluşturdu. Kongreye Sağlık Bakanlığı Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı’ndan Dr. Didem Albasan da izleyici olarak katıldı.

uskudar_universitesi_hipnoz_kongresi1HİPNOZU KİMLER YAPABİLİR?

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Eşref Müezzinoğlu, Türkiye’de hipnoterapinin geleneksel ve tamamlayıcı tıbbi tedavi olarak Sağlık Bakanlığı olarak kabul edildiğine dikkat çekererk kanser ve diş tedavisi başta olmak üzere tıbbi birçok alanda başarıyla uygulandığını söyledi. Prof. Dr. Müezzinoğlu, hipnozun spor ve eğitim alanında da kullanlıdığını belirterek vatandaşlardan özellikle hipnoz eğitimi almayan ve hekim olmayan kişilere hipnoz yaptırılmaması uyarısında bulundu.

HİPNOZ SORUNLARLA YÜZLEŞMEYİ SAĞLIYOR

Yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla 3 gün sürecek kongrede “Anne kaybı, birinci dereceden yas ve yasın kabullenilmesinde hipnoterapinin kullanımı” konulu sunum yapan hipnoterapi uzmanı Murat Ulusoy, sunumuyla ilgi topladı.uskudar_universitesi_hipnoz_kongresi Kendisinin de bir yakınını kaybederek büyük acı yaşadığını ve aşırı kilo alarak 144 kiloya kadar çıktığını sonra, hipnoterapi ile sorununu yenerek kilolarını verdiğini anlatan Ulusoy şunları söyledi. ‘Ani kayıplarda vücutta zihinde basınç ortaya çıkıyor, eğer önceden de çözümlenmemiş problemler varsa artık depresyon hali ve ilaç tedavisi başlıyor. Bu da bir süre sonra yetersiz kalıyor ve o zaman devreye hipnoz giriyor. Zihin hayal ve gerçeği ayıramıyor. O zaman hipnoz terapileri ile sorunlarla yüzleşip kabullenme sağlanıyor ve sorun çözülüyor. Çünkü büyük acı, ani kayıpta pişmanlık duyulmasıyla ortaya çıkıyor. Terapide bu pişmanlık gideriliyor ve kişi kaybettiği yakını ile vedalaşarak bir anlamda sorununu çözüyor’ dedi.

DİŞ GICIRDATMA SORUNUNA HİPNOZ TEDAVİSİ

Kongrede dikkat çeken bir konu da ‘Bruksizm ve Hipnoz’ konulu sunumdu. Murat Uslu’nun gerçekleştirdiği sunumda Uslu, halk arasında ‘diş gıcırdatma’ ya da ‘diş sıkma’ olarak bilinen Bruksizm konusunda hipnoz uygulamalarından olumlu sonuç alındığını söyledi. Hipnoterapi uygulanan hastaların önce bilgilendirildiğini anlatan Uslu, hastalara bruksizm sorununun sonradan kazanılan bir alışkanlık olduğunu, aynı şekilde telkin ve tedaviyle sorunun giderildiğini kaydetti.

DİŞÇİ KORKUSU HİPNOZLA YENİLİYOR!

Diş hekimi Kadir Demirel de ‘Diş Hekimliğinde çekim, kesim ve dolgu uygulamaları konulu sunumunda deneyimlerini paylaştı. Özellikle diş çekimi, dolgu ve iğne nedeniyle diş hekimi korkusu yaşayan hastaların hipnoz yöntemiyle korkularını yendiklerini belirten Demirel, sigarayı bırakmak isteyen kişilerin de yine hipnoz sayesinde bu alışkanlıklarına son verdiklerini söyledi. Hafta sonu da devam edecek kongrede Dr. Gaby Golan, “kişiye özel hipnoz uygulama prensipleri” konulu bir sunum yaparak yerli ve yabancı meslektaşlarına son vaka çalışmalarını  anlatacak. Hakan Vulkan, ‘Travma, Stres, Cilt hastalıkları ve Hipnoterapi’, Gökhan Ürkmez, ‘Cinsel İktidar İçin Viagra’dan önce Hipnoz’ ve Halil İbrahim Erbıyık ‘Jinekolojide Hipnoz’ konulu sunumlar yapacak.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.