Kalp mi panik atak mı?

Manisa'da Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Vahit Demir, kalp hastalıkları ile panik atağın çok benzer bulgular içerdiğini söyleyerek kalp krizi geçirdiğini sanan kişilerin panik atak hastası olabileceğine dikkat çekti.

Panik atak rahatsızlığının göğüste sıkışma, ağrı, nefes darlığı hissi gibi şikayetlerle belirti verdiğini açıklayan Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Vahit Demir, bu belirtilere, kalp hastalıklarında da rastlandığını dile getirdi. Özellikle bu şikayetlere sahip hastaların kalp rahatsızlığı şüphesiyle doktora gittiklerini kaydeden Dr. Demir, panik hastalığıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Panik atak, aniden başlayan ve zaman zaman tekrarlayan, insanı dehşet içinde bırakan yoğun sıkıntı ya da korku nöbetleri olarak tanımlanıyor. Hastalarda çoğu zaman ’kriz’ adını verdikleri nöbetler aniden başlıyor, giderek şiddetleniyor ve şiddeti 10 dakika içinde en yoğun düzeye çıkıyor.

Göğüste sıkışma, nefes darlığı, göğüs ağrısı, terleme tipik panik atağın bulgularından. Bunlar kalp krizinde ve kalp damar hastalıklarında gördüğümüz sıkıntılar." Panik atak hastalarının psikiyatrik rahatsızlıklar içinde yapılan araştırmalarda en fazla hekime başvuran hastalar olduğuna dikkat çeken Dr. Demir, hastaların sıklıkla kalp krizi geçirdiklerini düşünüp hekimlerin yolunu tuttuklarını vurguladı. Dahiliye Uzmanı Dr. Vahit Demir "Bazı hastalıklar sırasında ortaya çıkan panik ataklar da var. Solunum yolu hastalıkları, kalp hastalıkları, metabolik, hormonal bozukluklar, elektronik değişiklilkler, kan şekerine bağlı panik ataklar görülebilir. Damarlarda bir şey olmadığına bakılabilir ve değerlendirilebilir. Eğer kalp damar hastalığı mevcut değilse panik atak tanısını koymak son derece kolay bir hal alıyor" dedi.

DHA  


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:16 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.