Kahve sevmemeniz genetik olabilir

Scientific Reports dergisinde yayımlanan Edinburgh Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiş yeni bir araştırmada bazı insanların diğerlerinden daha fazla kahve istemesinin genetik bir sebebi olabileceği öne sürülüyor.

Araştırmaya göre, PDSS2 geninde varyasyon bulunan bireyler varyasyon olmayan bireylerden daha az kahve içiyor.

Kahvenin içindeki kafein, insanların uyanık ve tetikte olmalarını sağlarken bazı insanlarda çabuk öfkelenme, mide bozuklukları ve huzursuzluğa yol açabiliyor.

Önceki bir araştırmada, İtalya’nın yedi kasabasından 1200’den fazla bireyin günlük kahve tüketimleri incelenmişti. PDSS2 varyasyonu olan bireylerin, olmayanlara göre günde ortalama bir fincan daha az kahve tükettikleri kaydedilmişti.

Araştırma grubu, aynı çalışmayı Hollanda’daki 1731 birey ile gerçekleştirip neredeyse aynı bulgulara ulaştılar.

Araştırmanın baş yazarlarından Dr. Nicola Pirastu, bir basın açıklamasında araştırmaları için “ Çalışmamızın sonuçları, kahve tüketme isteğimizin genlerimizde kodlu olabileceği üzerine yapılmış çalışmaları destekliyor.

Ancak bu bulguları doğrulamak ve PDSS2 ile kahve tüketimi arasındaki biyolojik bağlantıyı netleştirmek için daha geniş çalışmalar yürütmemiz gerekiyor.” diyor.

DAILY NEWS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Aralık 2018Yayınlanma Tarihi:13 Haziran 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.