Kadınlar bilgisayar kodu yazmakta daha iyi

Kadınlar tarafından yazılan bilgisayar kodlarının erkeklerin yazdığından daha fazla onay gördüğü belirtiliyor.

Yeni bir araştırmada ortaya çıkan bu bulgu, onayın ancak kodu yazanın cinsiyetinin bilinmediği durumlarda verildiğini de gösteriyor.

Amerikalı araştırmacılar, Github adlı açık kaynaklı program paylaşım servisini kullanan 12 milyon kişiden cinsiyetleri profillerinde belli olan 1,4 milyona yakın kullanıcıyı inceledi.

Sonuçta kadınlar tarafından önerilen kodlama değişikliklerinin kabul oranının erkeklerinkinden daha yüksek olduğu görüldü.

BU ORAN KADINLARDA YÜZDE 78,6 İKEN, ERKEKLERDE 74,6

KADINLARA KARŞI ÖNYARGI

Ayrıca öneriyi yapan kişinin profilinde cinsiyetinin kadın olduğunu belli edecek bilgi olması halinde, onay oranının 9 puan kadar düştüğü belirlendi.

Araştırmacılar buradan şu sonuca varıyor: "Github'ı kullanan kadınlar genel olarak daha yetkin olmasına rağmen, onlara karşı bir önyargı olduğu belli."

2015 rakamlarına göre, Facebook'un teknoloji personelinin sadece yüzde 16'sını, Google'ın ise yüzde 18'ini kadınlar oluşturuyor.

Fakat bu araştırmanın sonuçlarının kadınlar açısından cesaret verici olduğu ve önümüzdeki yıllarda kadınların teknoloji alanındaki işlere daha fazla ilgi göstermesinin ve daha fazla istihdamının beklendiği belirtiliyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:16 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.