Kadın kadının kurdu mudur?

"Kadınların çalıştığı yerde huzursuzluk çok olur", "Kadın kadının kurdudur" gibi lafları bugüne kadar çok duyduk. Peki neden?

Huffington Post, kadınların birbirlerine yaptıkları en kötü 12 hareketi araştırdı... Neyse ki bu maddeler bütün kadınlar için geçerli değil!

KADINLARI, KURDUKLARI İLİŞKİLER YÜZÜNDEN ELEŞTİRMEK
Kadınlar, en yakın arkadaşlarının ilişkilerini kendi ilişkileri gibi sahiplenerek nasıl davranılması gerektiğini, ne yapılmasının daha doğru olacağını hesap etmeye çalışırken; erkekler bu konulara  girmeyi pek sevmez. Halbuki bir kadının geçen gece kiminle birlikte olduğu bir başka kadını o kadar çok ilgilendirir ki, kimi zaman kaba saba olabilecek yorumlara bile yol açabilir. Halbuki ne demişler; "Benim bedenim, benim kararım!"

BAŞKA KADINLARIN VÜCUTLARI HAKKINDA YORUM YAPMAK
İki kadın bir araya geldiğinde, mevzu muhakkak vücut ölçülerine gelir. "Onun göğüsleri çok büyük", "Şunu gördün mü?", "O kalçalarla o pantolon giyilir mi hiç?" gibi yorumlar, kulaklarınıza bir yerden tanıdık geliyor mu?

"NE KADAR ZAYIFSIN!" YA DA "KİLO ALMIŞSIN!" DEMEK
Bu yorumu duymak için kadın arkadaşınızla çok uzun süre görüşmemeniz gerekmiyor. Daha 1 hafta önce buluşmuş olsanız bile, yeniden görüştüğünüzde muhakkak konu kilolara gelir ve mevcut kilonuzla ilgili bir yorum yapılır.

BAŞKA KADINLARIN SEVGİLİLERİNE ASILMAK O yakışıklının bir başkasına ait olduğunu bile bile yine de delicesine elde etmeye çalışmak, hatta bunu bir takıntı haline getirmek, ne yazık ki hep eleştirilen 'o kadın'lardan biri olunmasına yol açıyor...

BAŞKA KADINLARIN YETENEKLERİNİ KISKANMAK Kadınlar birbirini tebrik edip yüceltmek yerine, genellikle başarıların hep 'sözde' olduğunu ve bir başkası sayesinde elde edildiğine inanır. Birbirlerinin başarılarından mutlu olmayı öğrenmek ve sıkı çalıştığı için başka bir kadını tebrik etmek, onlardan duyabileceğiniz en son şey olabilir.

SİNSİCE İLTİFAT ETMEK "Saçların harika görünüyor!" dedikten sonra hemen arkasına eklenen, "Ama biraz daha kısa olsa sanki daha iyi duracak!" cümlesi, pek de iltifat sayılmaz; değil mi?

ALDATILDIĞINDA HER ZAMAN 'ÖTEKİ KADIN'I SUÇLAMAK Her şeyden önce, 'öteki kadın' aslında erkeğin bir başkasına ait olduğunu bilmiyor olabilir. Buna rağmen çoğu kadın, erkeğini suçlamaktansa her zaman 'öteki kadın'ı küçümsemeyi seçer. Halbuki sizi sevdiğini ve kalpten bağlı olduğunu söyleyen erkekle, sizi aldatan adam aynı adam! Lütfen bunu görün ve 'öteki kadın'dan intikam alma peşinde koşmaktansa gerçekle yüzleşin.

DEDİKODU YAPMAK Bir başkasının özel hayatı hakkında konuşup eleştiri yapmak, tahmin edebileceğiniz gibi, erkeklerden çok kadınların öne çıkan bir özelliği.

KIZGINLIĞINI BİR  BAŞKASIYLA PAYLAŞMAK
Kadınlar birine kızdıkları zaman gidip kızdıkları kişiyle konuşmak yerine, genellikle bir başkasıyla konuşarak sözüm ona 'rahatlamayı' tercih ederler. "En iyisi gidip kızgın olduğum kişiyle derdimi konuşarak çözeyim" fikrini bulmak bu kadar zor mu?

SIR TUTACAĞINA YEMİN ETTİKTEN HEMEN SONRA, EN YAKIN ARKADAŞINA SÖYLEMEK Bu biraz karışık bir mesele... Şöyle anlatalım: İki kadın bir araya gelir. Biri diğerine çok önemli bir sırrını söyler ve "Kimseye söyleme" diye uyarır. Öteki, "Aşk olsun, biz sırdaşız" der. İki gün sonra "Biz sırdaşız" diyen taraf, bir başkasıyla buluşur. "Sana bir şey söyleyeceğim ama kimseye söylemeyeceğine yemin et" ile başlayan konuşma, iki gün önce duyduğu sırrı bir üçüncü kişiye söylemeye giriş cümlesidir. "Kadınlar sır tutamaz derler" ve ne yazık ki genelde haklı çıkarlar...

BİRBİRİYLE YARIŞMAK
Erkek arkadaşların birbirini kolladığı kadar kadınlar da birbirini kollasaydı, dünya daha masum bir yer olabilirdi. Halbuki kadınlar da her zaman aynı saftadır. Kavga etmek, yarışmak, birbirinin ayağını kaydırmak, uzun vadede hiçbir şey kazandırmaz; aksine kaybettirir.

VÜCUTLARINI KARŞILAŞTIRMAK
"O benden daha mı şişman?", "Benden daha mı uzun?", "Benden daha mı güzel?" gibi cümleleri hiç bir erkekten duyduğunuz oldu mu? Muhtemelen hayır.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:28 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.