Kadın beyni daha çok çalışıyor

Bilim adamları kadın beyninin erkek beyninden daha karmaşık olduğunu ve bu nedenle kadınların daha çok kuykuya ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.

Loughborough Üniversitesi'nden profesör Jim Horne "Kadınlar için az uyku demek psikolojik stresin artması, depresyon ve öfkenin yükselmesi anlamına geliyor. Bu hisler ise erkeklerde kadınlardaki ile aynı oranda değil." dedi.

KADINLARIN BEYNİ DAHA KARMAŞIK

8 saatlik uyku genellikle tüm uzmanlar tarafından ideal uyku süresi olarak nitelendirilir. Profesör Horne, kadınların erkeklerden daha çok uykuya ihtiyacı olduğunu çünkü kadın beyninin daha karmaşık olduğunu ve kadınların beynini daha fazla çalıştırdığını bu nedenle de tamir edebilmek için daha çok uykuya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

BEYNİ ÇOK YORULAN ERKEKLER DE İHTİYAÇ DUYABİLİR

Prof. Horne, ayrıca çok karmaşık bir işi olan ve gün içinde beyni çok yorulan erkeklerin de kadınlar kadar uykuya ihtiyaç duyabileceğini belirtti.

DAILY NEWS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Mart 2018Yayınlanma Tarihi:12 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.