'İyilik' hikayeleri ödüllendirilecek

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), iyilik sahiplerinin dünyaya tanıtılması ve bu alanda farkındalık oluşturulması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri için yaşam hikayeleri toplanıyor.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, yaptığı açıklamada "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar" sloganıyla yola çıkan vakfın 41'inci yılında, iyiliğin toplumun her alanına yayılmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

"Dünyayı iyilik değiştirecek" anlayışı ile iyiye ve iyiliğe yönelik farkındalığı artırmak için Türkiye'de ve dünyada iyilik hikayelerini ödüllendirdiklerini anımsatan Palakoğlu, TDV'nin kuruluş tarihi olan 13 Mart'ı da kapsayan haftayı "İyilik Haftası" olarak belirlediklerini ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesinden hareketle Uluslararası İyilik Ödülleri programı düzenlediklerini bildiren Palakoğlu, ödüllerin ilkini geçen yıl verdiklerini hatırlattı.

Geçen yıl yaşanmış 6 iyilik hikayesine ödül verildiğini anımsatan Palakoğlu, bu yıl da iyiliği ödüllendireceklerini ve 1 Şubat 2016 tarihine kadar iyilik hikayeleri başvurularını alacaklarını bildirdi. Her kesimi, iyiliğe ortak olmaya davet ettiklerini ifade eden Palakoğlu, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri üzerinden bize ulaşan, basından ve sosyal medyadan tespit edilen 500 iyilik hikayesi titizlikle incelenmiş ve bu hikayeler arasından seçilen, toplumsal meselelerin çözümünde inisiyatif kullanan ve iyiliğin çoğaltılmasına hizmet eden 6 yaşanmış iyilik hikayesi bu programda ödüllendirildi. Ödüller Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından takdim edildi. 13 Mart 2016 Pazar günü ikincisi düzenlenecek programla Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Balkanlara, Amerika’dan Uzakdoğu’ya birçok iyilik sahibini dünyaya tanıtmak ve iyilik için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hikayelerimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız ve vakfımızın merkez ve taşra teşkilatlarının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı teşkilatları yardımıyla da toplanıp değerlendirilecek. Bize ulaşan hikayeler de vakfımızda oluşturulan komisyonla değerlendirilerek üst komisyona sunulacak."

Uluslararası İyilik Ödülleri'ni önemsediklerini vurgulayan Palakoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Dünyada ve yaşadığı toplumda çığır açan, bireyleri harekete geçiren, çevresine ilham veren, farklı dil ve kültürde yaşayan insanları güzellikte bir araya getiren, Yaradan'ın hatırına tüm yaratılmışları koruyan ve kuşatan iyiliklerin konu olduğu yaşanmış hikayelerin 1 Şubat 2016 tarihine kadar pdhk@diyanetvakfi.org.tr adresine ulaştırılmasını bekliyoruz. Bize göndereceğiniz 'Yaşanmış İyilik Hikayeleri', ilgili kurullarımız tarafından hassasiyetle değerlendirilerek, uygun görülenlere 13 Mart 'ta yapılacak törende ödülleri takdim edilecektir."

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Mart 2016Yayınlanma Tarihi:21 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.