İyi bir baba olacak mı?

Sevgiliniz iyi bir baba olacak mı. Bilim adamları bunun için ilginç bir yol buldu.

Sevgiliniz iyi bir baba olacak mı. Bilim adamları bunun için ilginç bir yol buldu.

babaYeni yapılan bir bilimsel araştırmaya göre erkeklerin testislerinin boyutu iyi bir baba olup olamayacağı konusunda ipucu veriyor. Araştırmacılara göre testisleri küçük olan erkekler çocuklarının bakımında daha etkin rol alıyor. Daha önce yapılan araştırmalarda testosteron seviyesindeki azalmanın cinsel hayatı sekteye uğrattığı ve bu yüzden de erkeklerin enerjilerini çocuklarının bakımı için harcadıkları sonucuna varılmıştı. Atlanta Emory Üniversitesi'nden Dr. James Rilling benzer bir teoriyi hayvanlar üzerinde ele alan hipotezden yola çıkarak araştırmaya karar verdi. Testislerin hacmi sperm üretimi ve testosteron seviyesine göre değişiyor.

70 ERKEK VE ÇOCUKLARI İNCELENDİ

Rilling, yaşları 21 ile 43 arasında değişen çocuk sahibi 70 erkeği çocuklarıyla birlikte inceledi. Testisleri ölçülen erkekler MR cihazına sokuldu ve beyinlerinin ebeveynlik ile ilgili bir bölümündeki hareketleri incelendi. Erkeklere MR cihazındayken kendi çocuklarının fotoğrafları, başka bir çocuğun fotoğrafları ve yetişkin bir yabancının fotoğrafı gösterildi. Ayrıca bu araştırmaya katılan babalara çocuklarının sağlıklarıyla ilgili birkaç soru soruldu. Bu çalışmanın sonunda araştırmacılar erkeklerin testislerinin ölçüsünün ebeveynlik ile doğrudan alakası olduğunu buldu. Çocuklarının fotoğrafı gösterildiğinde beyin aktivitesi artan erkeklerin testisleri daha küçük oluyor. BBC

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Eylül 2013Yayınlanma Tarihi:17 Eylül 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.