İşte mutlu evliliğin sırrı

‘Teşekkür etmek’ ve ‘minnettarlık göstermek’ mutlu ve sağlıklı bir evliliğin anahtarı olabilir.

Georgia Üniversitesi’nden bilim insanlarının 468 evli çift üzerinde gerçekleştirdikleri kapsamlı bir araştırma, “teşekkür etmenin” ve “minnettarlık göstermenin” mutlu ve sağlıklı bir evliliğin anahtarı olabileceğini ortaya koydu.

Evli çiftlere maddi durumları, iletişim yöntemleri ve “eşlerinin kendilerine ne kadar çok değer verdiğini düşündükleri” ile ilgili sorular yönelten bilim insanları, eşlerinin kendilerine değer verdiğini ve onlara karşı minnettarlık duyduğunu düşünen kişilerin daha mutlu evliliklere sahip olduğunu tespit etti.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Allen Barton, “Bu araştırma bize teşekkür etmenin gücünü gösterdi. Bir çift evliliklerinin farklı alanlarında problemler yaşadığında bile ilişkide minnettarlığın belirgin bir yere sahip olması evlilik ilişkisinin pozitif sonuçlar doğurmasına neden oluyor” dedi.

Araştırmada ayrıca “teşekkür etme” ve “minnettarlık gösterme” alışkanlıklarının çiftleri tartışmaların ilişkileri üzerinde oluşturduğu olumsuz ve kalıcı etkiden koruduğu da görüldü. Araştırma Personal Relationships isimli akademik dergide yayınlandı.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:24 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.