İşte dünyanın en pahalı şiş kebabı

İşte dünyanın en pahalı şiş kebabı. Neden mi?

Londra’nın Canary Wharf semtinde kebap restoranı işleten Türk kebapçı Önder Şahan dünyanın en pahalı şiş kebabını satıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Şahan’ın pişirdiği şiş kebaptan bir porsiyon yemek için tam 925 sterlin, yani yaklaşık 4 bin lira ödemeniz gerekiyor.

Londra’nın en ünlü kebapçılarından biri olan ve kent genelinde toplam 15 kebap restoranı bulunan Önder Şahan, şiş kebap için istediği 4 bin liranın hiç de fazla olmadığını belirterek, “Daha iyisini yapana 1000 sterlin veririm” diyor.

PEKİ HAZEV RESTAURANT’TAKİ ŞİŞ KEBABIN NİÇİN BU KADAR PAHALI? 

Şahan kebabında en iyi eti, en iyi sebzeleri ve 25 yıllık bir sirke kullandığını söylüyor. Buna göre, sirkenin 10 cl olan şişesi 785 lira (Terre Bormane). Kebap yapımında kullandığı zeytinyağı ise 163 lira (La Vallee des Baux).

Ete gelince… Şahan kebaplarında dünyanın en pahalı etlerinden biri olarak bilinen Japon Wagyu sığırının etini ve yine pahalı bir mantar olan kuzugöbeği mantarını kullanıyor.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Nisan 2016Yayınlanma Tarihi:31 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.