İşte cinselliğin en büyük düşmanları

Her çift hayatının bir döneminde cinsel işlev bozukluğu sorunu yaşıyor. İşte cinselliğin en büyük düşmanları!

Her çift hayatının bir döneminde cinsel işlev bozukluğu sorunu yaşıyor. İşte cinselliğin en büyük düşmanları!

“Cinsel yaşamla ilgili sorunların giderek çoğaldığı ve daha da artacağı dönemlerdeyiz” diyen uzmanlar, cinselliğin düşmanlarını ve sorunu en aza indirmek için yapılması gerekenleri sıraladı. Her çift hayatının herhangi bir döneminde en az bir cinsel işlev bozukluğu sorunu yaşamakta, vajinismus sorunu yeni evli çiftlerde en az % 30'larda yaşanmakta, orgazm sorunu yaşayan kadınlar nerdeyse % 50'lerde, erkeklerde erken boşalma sorunu % 40'larda, her yüz çiftin yaklaşık % 35'i çocuk sahibi olmakta zorluk çekiyor.

CİNSEL SORUNLARINIZI ÇÖZÜN

Bu artışın fiziksel, ruhsal nedenleriyle birlikte, cinsel eğitimin eksikliğiyle, toplumsal sorunlarla ve daha pek çok şeyle ilgisi var. Bunlara “Cinsel yaşam düşmanları” diyebiliriz.

CİNSEL YAŞAMIN DÜŞMANLARI

Obezite, yüksek kan şekeri, tip 1 ve 2 şeker hastalığı, yüksek LDL (kötü) kolesterol, düşük HDL (iyi) kolesterol, yanlış ilaç kullanımı, psikiyatrik ilaçlar, dengesiz ve sağlıksız beslenme tarzı, hareketsiz bir yaşam, aşırı gergin, sinirli, endişeli ruh hali, kaygı bozuklukları, stres, depresyon, psikiyatrik sorunlar, sigara, alkol, uyuşturucu ve doping ilaçlar, hormonal dengesizlik, yetersiz cinsel eğitim, yanlış cinsel deneyimler, korkular, iletişim sorunları, aile sorunları, şiddet...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER ŞEY

SORUNLARI EN AZA İNDİRMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

- Yaşanan pek çok cinsel sorunun altında cinsel bilgi azlığı, yanlış inançlar, kayıtlar ve iletişim sorunları yatmaktadır. Kişi kendine yardım sürecinde tüm bunların üstesinden gelebilir. Bilgiler düzettikçe, davranışlar değiştikçe, korkular dönüştükçe cinsel sorunlarda düzelecektir. - Yaşanılan cinsel sorunun altında yatabilecek organik nedenler incelenirken mutlaka psikolojik öykü de ele alınmalı ve organik bir neden bulunamadığı zaman bir cinsel terapistten destek alınmalıdır. - Doğru beslenme, doğru ilaç kullanımı, sigara, alkol kullanımını bitirmek ve düzenli spor yapmak önemlidir. - Yaşadığınız sorunlar ne olursa olsun çözüme odaklanmak ve çözüm yollarını denemek gerekir. - Sorunlarınızı uzmanlara danışarak çözüm yollarını birlikte aramalısınız. - Eşinizle birbirinize destek olarak sorunu birlikte aşmayı deneyin. - Sorunlar çözmek içindir felsefesini bu dönemde kullanmak işinize yarayacaktır. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.