İşte Avrupa'nın en hoşgörüsüz ülkesi

Avrupa’nın en hoşgörüsüz ülkesi İtalya...

Avrupa’nın en hoşgörüsüz ülkesi İtalya...

italyaAvrupa’nın en hoşgörüsüz ülkesi İtalya seçildi. Amerikan araştırma şirketi PEW Research Center tarafından yapılan bir araştırma, Avrupa ülkeleri arasında azınlıklar ve İslam dini hakkında en olumsuz düşüncenin İtalyanlarda olduğunu ortaya koydu. İtalya’yı Polonya takip ediyor.

AZINLIKLARI İSTEMEYENLER

Alman Focus dergisinin bildirdiğine göre, İtalyanların yüzde 86’sı Romanlar hakkında olumsuz düşüncelere sahip. Romanlara karşı Fransızların yüzde 60’ı, Polonyalıların yüzde 48’i, İngilizlerin yüzde 37’si, Almanların ise yüzde 34’ü hoşgörüden yoksun.

İSLAM’A DA HOŞGÖRÜSÜZLER

İslam dini hakkında da en hoşgörüsüz Avrupa ülkesi İtalya. Araştırmaya göre, İtalyanların yüzde 61’i İslam din hakkında hoşgörüsüz. İtalya’yı yüzde 56 ile Polonya, yüzde 42 ile İspanya, yüzde 24 ile Almanya ve Fransa takip ediyor. İngiltere’de İslam’a hoşgörü ile yaklaşmayanların oranı yüzde 19.

YAHUDİLERE KARŞI DAHA HOŞGÖRÜLÜLER

Araştırma, Avrupa ülkelerinin Yahudilere karşı daha hoşgörülü olduğunu ortaya koyuyor. Yahudilere karşı en hoşgörüsüz ülke yüzde 28 ile Polonya olurken, onu yüzde 21 ile İtalya takip ediyor. Almanların yüzde 9’u, İngiliz ve Fransızların ise yüzde 7’si Yahudilerden hoşlanmıyor. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:09 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.