İslamofobi 75 bilim insanı tarafından masaya yatırılıyor

Başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinde ortaya çıkan ve son zamanlarda önemli bir gündem konusu olan “İslamofobi” tüm yönleriyle Beykoz’da düzenlenen “2.Uluslararası İmgebilim Çalıştayı”nda masaya yatırılıyor.

Başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinde ortaya çıkan ve son zamanlarda önemli bir gündem konusu olan “İslamofobi” tüm yönleriyle Beykoz’da düzenlenen “2.Uluslararası İmgebilim Çalıştayı”nda masaya yatırılıyor.

islamofobi_tarhan215 ülkeden çok sayıda bilim adamının bir araya geldiği çalıştayda konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, batının bilinçaltında yatan bazı korkuların olduğunu söyleyerek, korkuları gidermenin tek yolunun diyalogdan geçtiğinin altını çizdi. AB Bakanlığı, Beykoz Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen “Kültürel Kimlikler, İdeolojiler ve Örtük İmgeler” başlıklı ‘2.Uluslararası İmgebilim Çalıştayı’ 15 ülkeden 75 akademisyenin katılımıyla başladı. islamofobi_tarhanBaşta ABD olmak üzere Fransa, İtalya, İngiltere, Rusya, Sırbıstan, Bulgaristan, Polonya, Macaristan ve diğer ülkelerden bilim adamlarının sunum yapacakları çalıştayda; “İslamofobi’nin temelleri, kültürlerarası iletişim ve din, birlikte yaşama kültürü, dinsel ötekileşme ve dışlanma, Batı Medyasının İslamofobi’ye bakışı, kültürel çatışmalar, 11 Eylül ve İslam algısı, kamusal alanda İslamofobi” gibi konular ve bilimsel tespitler ele alınıyor. islamofobi_tarhan78 Prof. Dr. Necmettin Erbakan kültür merkezinde 25-27 Ocak tarihlerinde devam edecek olan çalıştayın açılışına; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı sıra Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Eski Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzmanı Selman Dilek, Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Bahattin Durmuş , 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kocatürk, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi  Doç Dr. Serhat Ulağalı ve etkinliğe davetli akademisyenler katıldı. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Tislamofobi_tarhan79urgut Kocatürk ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in birer konuşma yaptığı çalıştayda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, batının bilinçaltında yatan bazı korkuların olduğunu vurgulayarak, korkuları gidermenin yolunun diyalogdan geçtiğinin altını çizdi. Rektör Tarhan konuşmasında; “Toplumsal algılanmaların günlük hayatı ve siyasette karar mekanizmalarını etkiliyor. Batının bilinçaltında yatan bazı korkular var. Korkunun kişilerin karar mekanizmasına hâkim olması birçok savaşların sebebi. Korkular insanları orantısız tepkiye itiyor. İslam görüntüsünün olduğu her şeye aşırı bir reaksiyona yol açıyor. İslamla Hıristiyanlığın çatışmasını isteyen bazı odaklar bu korkularla propaganda yapıyorlar. 11 Eylül’den sonra terörle İslam bir arda zikredilerek İslam fobisi oluşturuldu. Korkuları gidermenin yolu ise diyalogdur. İmgebilim sempozyumunun diyaloğu artırıcı etkisi çok fazla olacak. Bu açıdan bu çalıştayı çok önemli görüyorum” dedi.

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Ocak 2013Yayınlanma Tarihi:26 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.