İsiliğe ne iyi gelir?

Dermatoloji Uzmanı Uzm.Dr.Şerafettin Saraçoğlu, Yaz hastalığı olarak da bilinen isilikten kurtulmak için yulaf ekstresi ile sağlık banyoları yapılabileceğini söyledi.

Dermatoloji Uzmanı Uzm.Dr.Şerafettin Saraçoğlu, Yaz hastalığı olarak da bilinen isilikten kurtulmak için yulaf ekstresi ile sağlık banyoları yapılabileceğini söyledi.

Özel Elit Polikliniği Hekimlerinden Dermatoloji Uzmanı Uzm.Dr.Şerafettin Saraçoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yaz aylarında daha sık görülmekle birlikte isilik, sıcak ortamlarda veya vücudun aşırı terlemesi gereken durumlarda ( spor sonrası, iş gereği fırın, ocak, hamam gibi ortamlarda çalışanlarda)her zaman görülebilen bir deri döküntüsüdür' dedi. isilikbebekÇocuklarda çok sık görülür. Bazı insanlarda isilik gelişme şansı daha fazladır. Bu durum derimizde ter bezlerinin deriye açıldığı deliklere yakın konakçı olarak yaşayan ve salgıladığı yapışkan bir maddenin terle birleşmesi sonrası ter kanallarında tıkaçlar oluşması bir etken olarak gösterilmektedir. Fakat birçok insan ısının artması ile farklı düzeylerde de olsa isilik sorunu yaşayabilir.” Dedi. Dr. Şerafettin Saraçoğlu, isiliğin engellenmesi için şu önerilerde bulundu. “Birincil önlem sıcak ortamdan uzak durmaktır. Doğaldır ki terleme azalacağı için isilik oluşma riski de azalacaktır.

HAFİF, PAMUKLU VÜCUDA HAVA ALDIRAN KIYAFETLER GİYİN

Bebekleri üşür düşüncesi ile aşırı giydirmeyin, sarmayın. Bebek isilik oluyor ise en sık etken çok fazla giydirilmesi veya örtülmesidir. Sık ılık banyo yapın ve yumuşak bir temizleme ürünü veya antiseptik içeren sabunlar kullanın. Banyo sonrası Aloe vera jel sürün. Aloe vera deriyi soğuttuğu gibi, içeriğindeki doğal yatıştırıcı maddeler ile isilik sorununu rahatlatabilir. Yumuşak kaşıntı azaltıcı özellikleri olan seramid içerikli nemlendiriciler kullanın.

SOĞUK ISLAK KOMPRES UYGULAYIN

İsilikten kurtulmanız için ise bu doğal kürü kullanmanızı öneririm.2 lt suyun içine 1 su bardağı kadar ince kıyılmış yulafı bir tülbent veya kesenin içinde koyun ve kaynar derecede sıcak suyla haşlayın, 10-15 Dakika demlendikten sonra suyu süzün.Su ılıdıktan sonra isilik olan bölgeye dökün ve kurumasını bekleyin. Yulaf içindeki bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuz ve özellikle B grubu vitaminleri sayesinde vücudu yenileyecektir. Bütün bu önlemlere rağmen isilik sorununda azalma veya rahatlama olmuyorsa bir Dermatoloji uzmanından yardım alabilirsiniz.” PEMBENAR

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Mayıs 2015Yayınlanma Tarihi:03 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.