İş toplantılarını neden sabah yapmalı?

İş toplantılarında daha ikna edici olmak için sabah saatleri neden daha uygun?

Ryan Estis için kahvaltı sadece günün en önemli yemeği değil, en verimli toplantılarını yaptığı bir zaman.

Liderlik koçu Estis için öğlen yemeklerinin gürültüsünden ve akşam yemeklerinin alkolünden uzak sabahın bu erken saatleri toplantılar için en uygun zaman haline gelmiş.

Estis evden çıkmadan önce kahvesini içiyor ve 15 dakika meditasyon yapıyor; toplantılarını ise 45 dakika ile sınırlıyor.

Çoğu insan açısından öğle saatlerindeki toplantılar için ofisten çıkmak daha da zorlaşıyor. Verimlilik uzmanları, bir işten ötekine koşturmak yerine tek bir iş üzerinde yoğunlaşmayı öneriyor. Daha önemlisi ise kahvaltı saatlerinin işleri kolaylaştırdığı söyleniyor.

Başarılı İnsanlar Kahvaltıdan Önce Ne Yapıyor? Kitabının yazarı Amerikalı Laura Vanderkam'a göre, "Toplantıda alkol olmaması farklı bir yaklaşım getiriyor. İnsanlar daha iş odaklı oluyor o zaman" diyor.

Ama sorun sadece verimlilik değil. İş sonrası toplantılar "eski iş modeline dayanıyor" diyor Vanderkam. "Evde yemek ve çocukları yatırma işleriyle ilgilenen başka biri olduğu ve sizin dışarı çıkmakta serbest olduğunuz fikrine dayalı bu anlayışa özellikle kadınlar karşı çıkıyor."

KAHVALTI SAATLERİ

Bazıları sabah toplantılarının hızlı ve etkili kararlar almayı sağlayabileceğine inanıyor. Londra'da internet üzerinden satış yapan Flubit adlı sitenin kurucusu Bertie Stephens, önemli kararların alınacağı iş görüşmelerinin karar verme yorgunluğunun söz konusu olmadığı sabah saatlerinde yapılmasından yana. İş görüşmeleri ya da beyin fırtınası yapmak gerektiğinde sabah kahvaltılarını seçiyor Stephens.

"İnsanlar bu saatlerde henüz günün zorluklarıyla karşılaşmamış oluyor" diyor.

Kahvaltı saatleri insanlardan randevu almak için daha uygun olduğu halde fazla kullanılmıyor. Üstelik iş ya da aile sorunları nedeniyle bu saatlerdeki toplantıların ertelenmesi ihtimali daha az.

Önemli iş kararları almak gereken toplantılar için sabah erken saatler en uygunu. Ama bazı toplantılar da var ki biraz daha geç saatlerde yapmak daha doğru olur. Özellikle ilişkileri pekiştirmek için yapılan toplantılar. Bu tür toplantılar akşam yemeği sırasında, rahat bir ortamda daha verimli olur. Bazıları bu ortamda iyi sonuç vermeyebileceği için alkolü tercih etmez.

AYRINTILARA DİKKAT

Çoğu iş kahvaltısı bir saatten kısa sürdüğü için en ufak ayrıntıları bile planlamak gerekir. Toplantı öncesi hazırlık yapmak ve bitiş saati belirlemek önemlidir.

İş kahvaltısı yapılacak yer herkese uygun bir noktada belirlenmeli, wifi bağlantısı ve konuşacak gürültüsüz bir köşenin olması kontrol edilmelidir.

Bazıları oturacak masa ayarlamadan, ayakta kahve içilen mekânlarda bu tür toplantılar yapmanın daha canlı bir hava yarattığını söylüyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Nisan 2019Yayınlanma Tarihi:02 Kasım 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.