İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı olan tek üniversitede yüksek lisans olanağı

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı, 2012’de iş sağlığı ve güvenliğinde yapılan düzenlemelerle beraber önemi gün geçtikçe artan akademik bir alan olarak dikkat çekiyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği ihtisası yapan adayların, yurt içi ve yurt dışındaki tüm sektörlerde istihdam olanakları bulunuyor. Üsküdar Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı olan tek üniversite olarak dikkat çekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan, İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’nın 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na paralel olarak önem kazanan bir alan olduğunu belirterek programın önemli bir açığı kapattığını söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliğinin her alanda zorunlu hale gelmesiyle beraber Türkiye’de bütün mühendislik bölümlerinde ve birçok farklı programda zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği dersleri başladığını hatırlatan Uçan, “Bu derslerde; İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilginizi artırmak ve daha yetkin olabilmek için eğitimler veriliyor. Yüksek lisans programları bu nedenle hem sektörel anlamda hem de bir mühendis için anlamda çok önem arz eder hale geldi. Aynı zamanda bu alanda artan akademisyen ihtiyacı nedeniyle, daha da tercih edilen bir meslek oldu" diye konuştu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’nın farklı disiplinler için akademik araştırmalara açık bir alan olduğunu belirten Uçan, programın tüm mühendislik alanları için ihtisaslaşma bağlamında günümüzde en çok tercih edilen programlardan biri olduğunu söyledi.

TECRÜBELİ UZMAN KADRO

Türkiye genelinde İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı’na sahip tek öğretim kurumu olan Üsküdar Üniversitesi, bilgisayar laboratuvarlarında verilen teknik dersler, lisanslı güvenlik mühendisliği yazılım programları, tecrübeli ve bu alanda yetişmiş uzman kadrosu ile ülkenin en iddialı lisansüstü eğitimini veriyor.

PROGRAMIN KAPSAMI

Tezli yüksek lisans programı toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az 7 ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşuyor. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendiriliyor. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşuyor.

PROGRAMIN SÜRESİ

Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanıyor.

Yüksek lisans eğitiminde lisans mezuniyeti için disiplin ayrımı aranmıyor. ALES’ten 55 alanlar bu programa başvuru yapabiliyor. ALES puanı olmayanlar, Özel Öğrenci Statüsü ile başvuru yapma hakkına sahip. Dört yıllık lisans mezunu tüm bireylere açık olan yüksek lisans programı; mühendis, mimar ve teknik branşlardan mezuniyeti ve yüksek lisansı olan bireylere Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı'nın açtığı iş güvenliği sınavlarında doğrudan B seviyesinde sınav hakkı kazandırıyor.

Yüksek lisans eğitimleri, dönemin akademik ve teknik ruhuna uygun, bilgisayar laboratuarları ve tatbikat alanlarında yapılıyor. 2017 Bahar Dönemi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı son mülakatının 19 Ocak Perşembe günü yapılması, derslerin de 28 Ocak'ta başlaması planlanıyor.

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı'yla ilgili geniş bilgiye //sbe.uskudar.edu.tr/tr/sayfa/is-sagligi-ve-guvenligi-yuksek-lisans-programi-hakkinda  adresli web sayfasından ulaşabilirsiniz.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Ocak 2017Yayınlanma Tarihi:18 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.