İş hayatım başarısız, aşk hayatım çok kötü

"İş hayatım başarısız, aşk hayatım çok ama çok kötü ve kilo çok alıyorum. Mutsuzum. Çok boşluktayım."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

A

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Derin nefes almak ta neden zorluk çekiyorum bir kaç doktora başvurdum netice alamadım. CEVAP Derin nefes almakta zorluk çekmede ilk araştırılacak organ akciğerlerdir. Akciğerlerin kronik bir hastalığı varsa, bu durumu açıklayabilir. Böyle bir hastalık da genellikle ileri yaşlarda görülür. Eğer başvurduğunuz doktorlar göğüs hastalıkları uzmanı ise, o zaman başka nedenler araştırılmalıdır. Psikiyatrik yönden bu belirtinin en çok görüldüğü bozukluk panik bozukluğudur. Panik nöbeti için başka belirtilerin de görülmesi gerektiğinden, yalnız bir belirtiyle tanı konmaz. Daha ayrıntılı bilgi ve muayeneyle durumunuz açığa çıkarılabilir. SORU İş hayatım başarısız, aşk hayatım çok ama çok kötü ve kilo çok alıyorum. Mutsuzum. Çok boşluktayım. CEVAP Kötümserlik-karamsarlık bazı kişilik yapılarında görülebilmekle birlikte, tüm yazdıklarınızı bir arada değerlendirince, durumunuzun bunun ötesinde olduğu anlaşılıyor. Tüm belirtileriniz depresyonda görülen belirtilerdendir (çok kilo almak atipik depresyonda görülür). Bir psikiyatristle durumunuzu değerlendirip ilaç tedavisi ve psikoterapi uygulanması yararlı olur. Bu arada sosyal yaşamınızın düzene girmesi de gereklidir. SORU 18 yaşında ailemdeki sorunlar yüzünden erken evlendim, babam sürekli baskı yapıyordu. Annemle sürekli kavga yapıyor ve onu dövüyordu, sırf bu yüzden olacak evlendim ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmak diye buna derler. Aslında evlendiğim zaman eşimi seviyordum galiba istediğim işini gücünü takip etsin bana saygılı olsun huzurlu bir hayat sürelim ama ne yazık ki bu hiç olmadı, eşim sürekli alkol alıyor, sorumsuz saygısız iki tane çocuğumuz var. CEVAP Erken ve çaresizlikten evlenmeler, zorla evlendirilmeler genellikle istenmeyen sonuçlar doğurmaktadır. Evdeki huzursuz ortamdan kurtulmak için evlenmek bir anlamda kumar oynamak gibidir; şansınız varsa (evlendiğiniz kişi iyi çıkarsa) evliliğiniz iyi yürür, yoksa... Çaresizlikten evlenmelerde, kişi baştan karşısındakini kabul etmeye hazırdır; bu da eşitsiz bir durum yaratır. Şimdi içinde bulunduğunuz durum da sizi çaresiz bırakmaktadır. Büyük olasılıkla eşiniz değişmeyecektir. Çocuklarınıza daha çok zaman ayırmak, diğer insanlarla ilişkilerinizi geliştirmek, hobilerle uğraşmak sizi rahatlatabilir. Eşinizi ikna edebilirseniz, bir eş/evlilik terapistine başvurabilirsiniz.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

İŞ HAYATIM BAŞARISIZ, AŞK HAYATIM KÖTÜ

ÜZÜLDÜĞÜM ZAMAN ÇOK KALBİM AĞRIYOR

SABAHA KADAR OTURUP AKŞAMA KADAR YATIYOR

HEP AYNI ŞEYLERİ YAPMAKTAN SIKILIYORUM

ÇOK ÇEKİNGEN VE UTANGACIM

KIZIM SÜREKLİ TIRNAKLARINI YİYOR

BABAMI KAYBETMEKTEN KORKUYORUM

CİNSELLİKLE İLGİLİ TAKINTILARIM VAR

EŞİM ÇOK SORUMSUZ VE İLGİSİZ

ÇOK ACELECİYİM BEKLEMEYE HİÇ TAHAMMÜLÜM YOK

ÇOK AŞIRI TİTİZİM

OKUDUĞUM HER ŞEYİ UNUTUYORUM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:27 Temmuz 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.