İnternete bağlanın ama...

Dikkat! Teknolojiyi kullanmak ile teknoloji bağımlısı olmak veya kötüye kullanmak arasında çok ince bir çizgi var.

Dikkat! Teknolojiyi kullanmak ile teknoloji bağımlısı olmak veya kötüye kullanmak arasında çok ince bir çizgi var.

internet1Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, sosyal medya ve internet üzerinden teknolojinin kötüye kullanımının, özellikle gençler arasında her geçen gün arttığını belirterek, "Teknolojiyi kullanmak ile teknoloji bağımlısı olmak veya kötüye kullanmak arasında çok ince bir çizgi var. İnternete bağlanın ama bağımlı olmayın" dedi. Karaman, teknolojinin birçok kişi tarafından kullanılması nedeniyle bağımlılık düzeyinin tespit edilmesinin zor olduğunu söyledi. Gençlerin, sosyal medyayı sosyalleşme aracı olarak kullandığına dikkati çeken Karaman, "Sosyal medya, gencin çok ihtiyaç duyduğu sosyalleşen arkadaş bulma aracı gibi görüldüğü için caziptir. Ancak tam aksine sosyal medya, insanları sosyalleştirmek yerine asosyalleştirmektedir. Gençler tuşlarla sosyalleştiklerini zannediyor ancak toplumdan kopuyorlar " diye konuştu.

İNTERNET BAĞIMLISI OLMAYIN

Karaman, sosyal medya ve internet üzerinden teknolojinin kötüye kullanımının özellikle gençler arasında her geçen gün arttığını dile getirerek, "Teknolojiyi kullanmak ile teknoloji bağımlısı olmak veya kötüye kullanmak arasında çok ince bir çizgi var. İnternete bağlanın ama bağımlı olmayın. İnternet, insanın ruh ve beden sağlığını kötü etkileyen ve vaktini harcayan sanal zorbalıktır" ifadesini kullandı. İhsan Karaman, çocuklarını kontrol etmek isteyen ailelere, bilgisayarın herkesin kullanabileceği bir ortamda olması ve zaman sınırlaması yapılması önerisinde bulundu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Aralık 2013Yayınlanma Tarihi:28 Aralık 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.