İnsanoğlunun sonu böyle olacak

Yüzyıllar öncesine göre evrim geçiren insan vücudu ve yüz şeklini gelecekte nasıl bir değişim bekliyor.Yüzyıllar öncesine göre evrim geçiren insan vücudu ve yüz şeklini gelecekte nasıl bir değişim bekliyor. insanogluSanatçı Nickolay Lamm ve Washington Üniversitesi'nden genetik hesaplama uzmanı Dr. Alan Kwan bu soruya yanıt aradılar. 100 bin yıl sonra insanın nasıl görüneceğini tahmin etmeye çalışan ikili, teknolojik gelişmelerin ve yaşam tarzının ortaya çıkaracağı yeni "tipi" fotoğrafladı. Taş devrine göre insan beyni bugün 3 kat daha büyük ve orantılı olarak kafatasının da büyüdüğü düşünülüyor. Kwan ve Lamm bu büyümenin devam edeceğini, daha geniş bir alnın, daha büyük gözlerin bizi beklediğini belirtiyor.

ALTIN ORAN BOZULUYOR

İnsan yüzündeki "altın oran"ın bozulacağını düşünen uzmanlar, insanların güneş sistemindeki başka gezegenlerde koloni halinde yaşayacağını ve güneşten daha uzakta olacakları için gözlerinin büyüyeceğini düşünüyor. Gözlerdeki değişim sadece bununla da kalmıyor. Gözler kozmik ışınlardan korunmak için sadece şekil itibariyle değil göz yapısı olarak da değişim geçirecek. Ayrıca insan derisi de ozon tabakasının koruyuculuğundan uzak olacağı için, daha fazla pigmentli olacak. Göz kapakları kalın, alın ise çok daha geniş olacak. Ayrıca araştırmaya göre burun deliklerinin daha rahat nefes alınabilmesi için daha geniş, saçların ısı kaybından dolayı daha yoğun olması bekleniyor. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Haziran 2013Yayınlanma Tarihi:15 Haziran 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.