İnsanoğlu her döneminde psikoterapiye ihtiyaç duyar

Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin birlikte düzenlediği Multidisipliner Bilimsel Eğitim toplantıları sürüyor.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin birlikte düzenlediği Multidisipliner Bilimsel Eğitim toplantıları sürüyor.

np_toplanti5Toplantının gündeminde bu hafta “Bağlanma Kuramı ve Bağlanma Stilleri ile Psikoterapi ve Terapinin Tedavideki Önemi” başlıkları vardı. Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin her Çarşamba günü rutin olarak gerçekleştirdiği Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantıları devam ediyor. Prof. Dr. Rasim Adasal Konferans Salonu’nda, akademisyen, uzman ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda bu hafta iki konu ele alındı.np_toplanti Başlıklardan ilki “ Bağlanma Kuramı ve Bağlanma Stilleri ile İlgili Genel Bilgiler” idi. Konuya ilişikni sunumu Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver verdi. Çocuk anne bağlanmasına ilişkin önemli bilgiler veren Ünsalver, bağlanmanın ilk iki yaşta gerçekleştirildiğini söyledi. Çocuğun gelişiminde güvenli bağlanmanın önemine dikkat çeken Ünsalver, beyin gelişiminin hızlı olduğu bu yaş aralıklarında annenin onarma ve güven pekiştirici davranışlarda hassas olması gerektiğini kaydetti. np_toplanti4Toplantının diğer önemli konusu ise “Psikoterapi ve Terapinin Tedavideki Önemi” idi. Konuya ilişkin sunumu ise Uzm. Psk. Yıldız Burkovik yaptı. Psikoterapiyi denizde seyreden gemi somutlaması üzerinden anlatan Burkovik psikoterapiyi kılavuz kaptana benzetti. Nasıl ki gemi kaptanın her daim kılavuz kaptana ihtiyaç duyabildiğini vurgulayan Burkovik insanların da her daim psikoterapiste ihtiyaç duyabileceğini kaydetti. İnsanoğlunun her yaş döneminde psikoterapiye ihtiyacı olacağının altını çizen Burkovik, psikoterapideki amaçlarının insanın duygu, düşünce ve davranışlarını sosyal yaşamında belirli bir düzene getirmek olduğunu söyledi. Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:19 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.