İnsanlar ölümden çok bundan korkuyor!

En çok neden korkarsınız? Ölüm, yükseklik, terörist saldırı ya da bir yakınınızı kaybetmek? ABD'de yapılan bir araştırma, halkın en korktuğu şeyin yolsuzluk, ikinci şeyin ise palyaçolar olduğunu söylüyor. Doğru duydunuz, palyaçolar...

Amerika şu günlerde, ‘palyaço saldırısı’ olarak adlandırılan bir salgının pençesinde. Vox kanalında yapılan yeni bir anket, bunun sadece bir medya aldatmacası olmadığını-insanların palyaçolardan gerçekten korktuğunu ortaya çıkardı.

Science Alert'tan Fiona MacDonald'ın haberine göre anket, Amerikalıların iklim değişikliği, terörizm hatta ölümden bile palyaçolardan korktukları kadar korkmadıklarını itiraf ettiklerini gösterdi. Hem de 12 ayın en sıcak günlerini yaşadığımız –bütün bir yıl içinde rekor bir sıcaklık- ve buzulların erimesinin bütün bir köyü sel altında bırakabileceği gerçeğine rağmen.

'ŞÜPHELİ PALYAÇOLAR'

Ağustos’tan bu yana Birleşik Devletler çapında 100’den fazla ‘şüpheli’ palyaçonun görüldüğü ve bu vakaların birçoğunun tutuklanmayla sonuçlanmadığı biliniyor. Fakat görünen o ki, bu palyaçoların görüntüsü bile insanları korkutmaya yetiyor. 

Vox anketi'nde -ki, ankete 1,999 Amerikalı katılmış ve çalışmalar bu yıl 15-17 Ekim tarihleri arasında yürütülmüş- katılımcıların yüzde 42’si bir şekilde palyaçolardan korktuklarını belirtti. 18 ve 29 yaşları arasındaki insanların neredeyse üçte biri, en azından küçük ölçülerde coulrophobia (palyaço korkusu)’dan mustarip olduklarını itiraf ediyor.

Birleştirilmiş verilerle ortaya çıkan sonuçlardan bazıları (öne çıkanlar) şöyle:

Halk en çok neden korkuyor?

Hükümet yolsuzluğu- %61

Palyaçolar- %42

Terörist saldırı- %41

Bir aile üyesinin ölmesi-%38

İklim değişikliği- %32

Yükseklik- %24

Ölüm- %19

BİZ OLSAK KORKAR MIYIZ?

ABD'deki palyaço korkusu muhtemelen Türkiye'de aynı ölçekte yaşanmıyor. Bunun sebebi ise Türkan Şoray'ın 'Ateş Parçası' filminde canlandırdığı duygusal palyaço karakterinin gönüllere yer etmesi olabilir!

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Şubat 2020Yayınlanma Tarihi:11 Kasım 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.