İnanılmaz sonuç

Çok çay içmek yüzden böbrekleri iflas etti.

Çok çay içmek yüzden böbrekleri iflas etti.

inanilmasonusABD'de yaşayan 56 yaşındaki adam birden böbrek yetmezliğine yakalandı. Doktorlar uzunca bir süre bu hastalığa neden yakalandığını araştırırken ilginç bir sonuca ulaştılar. Sağlık Servisi3 Nisan 2015 ..Günde 4 litre buzlu çay içtiği öğrenilen adamın bu yüzden böbrek yetmezliği yaşadığı ortaya çıktı. ABD'nin Arkansas Eyaleti'nde yaşayan 56 yaşındaki adam, mide bulantısı, zayıflık, yorgunluk ve vücut ağrısıyla doktora başvurdu.

GÜNDE 4 LİTRE BUZLU ÇAY

Yapılan idrar testinde kalsiyum oksalat kristalleri çok yüksek çıkan adamın bir çeşit böbrek taşıdığı anlaşıldu. Ancak adam, ailesinde hiç kimsede böbrek taşı ya da benzer bir sorun olmadığını belirtti. Doktorlar bunun üzerine detaylı sorular sormaya başladı ve nedenini anlamaya uğraştı. Sonuçta adamın günde 4 litre buzlu çay içtiği ve böbrek taşının bu nedenle oluştuğu anlaşıldı.

SİYAH ÇAYIN İÇİNDEKİ MADDE BÖBREK TAŞINA NEDEN OLUYOR

Arkansas Tıp Fakültesi Hastanesi'nden doktorlar siyah çayın içinde yüksek miktarda oksalat içerdiğini ve bunun böbrek taşına neden olduğunu belirtti. Uzmanlar bu kadar yüksek dozun böbrek yetmezliğine kadar götürdüğünü de açıkladı. Hastaneden açıklama yapan doktorlar siyah çayı suçlamadan önce başka değerlendirmeler de yaptık ancak durumun tamamen aşırı miktarda içilen buzlu çaydan kaynaklandığı görülüyor. İsmi açıklanmayan hasta böbrek hasarı çok yüksek boyutlarda olduğu için diyalize girmeye başladı. Doktorlara göre de hayatının sonuna kadar diyalize girmesi gerekecek. DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:07 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.