İlişkinizin aynası uyku

Eşinizle aynı anda uyanıp aynı anda mı uyuyorsunuz?

'Journal Sleep' adlı sitede yayınlanan makaleye göre çiftlerin uyku şekli, süresi ve rahatlığı ilişkilerinin gidişatı ile çok ilişkili. Bu 5 madde ile 'uyku ilişkinizi' gözden geçirebilirsiniz.

İLİŞKİNİN AYNASI UYKU

İngiltere ’deki Hertfordshire Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, çiftlerin çoğu yüz yüze veya aynı yöne yatmak yerine sırt sırta vererek yatmayı tercih ediyor. Yine aynı araştırmaya göre, çiftler birbirlerine ne kadar yakın uyurlarsa o kadar mutlu oluyorlar. Birbirlerine temas ederek uyuyan çiftlerin % 94’ü bu durumdan çok mutlu olsa da temas etmeden uyuyanların %68’i mutlu olmak için buna gerek duymadıklarını söylüyor.

ABD ’deki California Üniversitesi’nde 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, uyku problemi yaşayan çiftlerin kavga etme oranının artmasına ek olarak mutsuzluk ve yorgunluğa neden olduğu için küçücük bir kavga büyüyebiliyor. Berkeley Üniversitesi’nde 2013 yılının ocak ayında yapılan bir araştırmaya göre uykusuzluk, çiftlerin birbirine tevazu ve minnet duygularını azaltıyor. Stres uykusuzluğa, uykusuzluk da strese neden oluyor. Böylesine bir kısır döngünün içinde ilişkiniz de kötü yönde etkilenebiliyor. 2011 yılında ‘Ulusal sağlık Kurumu’ tarafından yapılan bir araştırmaya göre, gece mutsuz uyuyan kadınlar genellikle sabahları aynı sinirle kalksa da erkeklerde aynı sorun görülmüyor. Yani kadınlar, ‘uyku ilişkisinin’ kalitesinden erkeklerden daha çok etkileniyor.

JOURNAL SLEEP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:29 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.