İlişkilerde nasıl hünerli oluruz?

Psikiyatrist Oğuz Omay ilişkilerde hünerli olmayı anlattı.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi işbirliğiyle her Çarşamba düzenlenen Multi Disipliner Bilimsel Toplantı'nın bu haftaki konuğu Psikiyatrist Oğuz Omay'dı. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar davetlisi olarak toplantıya katılan Omay, Kişilerarası İlişkiler Terapisi KİPT isimli bir sunum yaptı. Sunumun ardından Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Omay'a plaket takdim etti.

Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Dr. Oğuz Omay, psikiyatri uzmanlık eğitimini ise Fransa Lyon'da, Claude Bernard Üniversitesi'nde aldı. Otuz yıldır Fransa'da yaşayan Omay, Güney Fransa'da, La Teppe Tıp Merkezi'nde kendi kurduğu Perinatal Psikiyatri Servisinin şefi olarak görev yapıyor.

Aynı zamanda Uluslararası Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi Derneği'nin (International Society of Interpersonal Psychotherapy - ISIPT) Başkan Yardımcısı da olan Oğuz Omay, kişilerarası ilişkiler psikoterapisinin özünü hissettirmek için sunumlar yaptığını söyledi.

Uzun yıllara dayanan mesleki tecrübelerini yaşadığı olaylarla birleştiren ve ortaya çıkan sonuçları hekim, psikiyatrist ve psikologlarla paylaşan Omay, sunumu boyunca teknik becerilerdeki yetkinlik yanında ilişkilerdeki hünerin ve hasta hekim diyaloğunda hasta üzerinde odak kurmanın önemini vurguladı.

Uluslararası Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi Enstitüsü onaylı KİPT Eğitimcisi ve Süpervizörü olan Oğuz Omay; Fransa, Türkiye, İskoçya ve Kanada'da; İngilizce, Fransızca ve Türkçe Kişilerarası İlişkiler Terapisi KİPT eğitimleri veriyor.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:31 Ekim 2017Yayınlanma Tarihi:30 Ekim 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.