İletişim biliminin önemli isimleri Üsküdar Üniversitesi'nde

Nitelikli akademik kadrosuyla en üst düzey eğitimi hedefleyen Üsküdar Üniversitesi, iletişim dünyasının en önemli isimlerinden birini daha akademik kadrosuna katmanın gururunu yaşıyor.

İletişim sanatları ve gazetecilik alanında uzun yıllardır çalışmalar yürüten ve bu konuda söz sahibi isimlerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Süleyman İrvan artık Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinde.Kariyeri boyunca birçok ilke imza atan, sayısız ders veren İrvan artık bilgi ve tecrübelerini Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaşacak.

Prof. Dr. Süleyman İrvan Kimdir?

1962 yılında Bolu’da dünyaya gelen Süleyman İrvan, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda, yüksek lisansını ABD’de University of West Florida’da iletişim sanatları alanında, doktorasını da Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gazetecilik alanında tamamladı.

1999-2002 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yardımcı doçent, 2002-2007 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde doçent olarak çalışan İrvan, 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne geçti.

2008 yılında profesör unvanını alan Süleyman İrvan, 2010 yılında görevlendirmeyle gittiği Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne dekan olarak atandı.

İrvan, 2012 yılında Kıbrıs’ın tamamında ilk kez okur temsilciliği kurumunu başlattı ve Yenidüzen Gazetesi'nin ilk okur temsilcisi oldu ve gazeteyi Haber Obdusmanları Derneği’ne üye yaptı. Okur temsilciliği görevini 2014 yılında bırakan Süleyman İrvan, 2013 yılında KKTC’de oluşturulan Medya Etik Kurulu’na İletişim Fakülteleri temsilcisi olarak seçildi ve Medya Etik Kurulu’nun başkanlığını üstlendi.

İrvan’ın çeviri ve derleme kitaplarının yanı sıra, gazetecilik, haber, gazetecilik etiği, barış gazeteciliği, basın tarihi, sözlü tarih ve iletişim kuramları konularında yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Süleyman İrvan, Şubat 2017 itibariyle Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı olarak göreve başladı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:13 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.