İkizlerden bir üstün diğeri çok üstün zekalı

Konya'da henüz 6 aylıkken kitaplara ilgi duymaya başlayan, IQ ölçümlerinde "çok üstün zekalı" ve "üstün zekalı" olduğu ortaya çıkan 6 yaşındaki ikizler Atasagun ve Alp Sungur kardeşler, zekalarıyla kendilerine tek rakip birbirlerini görüyor.

Konya'da henüz 6 aylıkken kitaplara ilgi duymaya başlayan, IQ ölçümlerinde "çok üstün zekalı" ve "üstün zekalı" olduğu ortaya çıkan 6 yaşındaki ikizler Atasagun ve Alp Sungur kardeşler, zekalarıyla kendilerine tek rakip birbirlerini görüyor.

cocukzekaGörüntü ve fotoğraf alınmasına izin veren, ancak çocuklarının güvenliği açısından haberde soyadlarının yazılmasını istemeyen İngilizce öğretmeni Bengü T. (33) ile inşaat mühendisi Mehmet T. (33), yaşıtlarından olgun davranan, kendilerinin bile cevaplayamadığı sorular soran ikiz çocukları Atasagun ile Alp Sungur için endişelenmeye başladı. Çocukların zeka seviyelerinin yüksek olabileceğini öğrenen çift, eğitim konusunda izleyecekleri yolu tespit etmek için ikizlerin IQ ölçümünü yaptırmaya karar verdi. Mevlana Üniversitesi'nde yapılan ölçümde, Atasagun'un 143 ile "çok üstün zekalı", Alp Sungur'un ise 138 ile "üstün zekalı" olduğu belirlendi.

ÇOCUĞUNUZ ÇOK MU AKILLI

"KAR TANELERİ DÜŞERKEN NİYE BİRBİRİNE ÇARPMIYOR" Çocuklarının soyadlarının yazılmasını istemeyen anne Bengü T, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz 6 aylıkken kitapları olan ikizlerinin 4 yaşında kendiliğinden okumaya, yazmaya ve matematiksel işlemleri yapmaya başladığını söyledi.

Bazen çocuklarının sürekli "bu ne?" diye soru sormalarından bunalsalar da her soruya cevap vermeye çalıştıklarını dile getiren anne, herhangi bir soruya cevap veremediklerinde çocuklarının hemen kendilerine daha zor bir soruyla karşılık verdiğini aktardı. Çocuklarıyla beraber kendilerinin de bir gelişim ve dönüşüm içerisine girdiklerini, "Google" sayesinde zor soruları yanıtlayabildiklerini dile getiren Bengü T, şöyle devam etti: "Çocuklar, 4 yaşındayken kar tanelerinin düşerken birbirlerine çarpmamasının sebebini sordu. İkizlerimiz yaşıtları gibi hiç normal, sıradan oyuncaklarla oynamadı. Onların tercihi, zeka geliştirici oyun ve oyuncaklardan yana oldu. Hep renkli oyuncaklara ve kitaplara ilgi duydular. Küçüklükten bu yana kitaplarına hiç zarar vermediler. Sürekli bir yarış halindeler. Birbirlerine karşı başarısızlığa hiç tahammülleri yok. Onların sorularına yetişmekte çok zorlanıyoruz. Çocuklarımın tek rakibi yine kendileri. Rekabet duygusunu hep canlı tutuyorlar." A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Haziran 2014Yayınlanma Tarihi:26 Haziran 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.