Deprem Travma Psikolojisi

İkinci kez ÇGEDER Başkanı oldu

Prof. Dr. Nurper Ülküer, ikinci kez ÇGEDER Başkanı oldu.

İkinci kez ÇGEDER Başkanı oldu

Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği (ÇGEDER), yapılan genel kurulda genel başkanını seçti. Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurper Ülküer ikinci kez başkanlığa seçildi. Ülküer, 2 yıl daha başkanlık yapacak.

ÇGEDER, Ankara Üniversitesi ATAUM Salonunda 20-21 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen “Çocuk Gelişimi Günleri I- 21. Yüzyılda Çocuk Gelişimci Olmak” etkinlikleri kapsamında genel kurulunu da yaptı. Genel Kurulda Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurper Ülküer derneğin ikinci kez başkanı seçildi.

20 MAYIS ÇOCUK GELİŞİMCİLER GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Etkinlikte derneğin kuruluşunun 15. Yılı olan 20 Mayıs tarihi “Çocuk Gelişimciler Günü” olarak ilan edildi.

21. YÜZYILDA ÇOCUK OLMAK

Etkinliğin ikinci gününde, ÇGEDER Genel Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer 21. Yüzyılda Çocuk olmanın ne anlama geldiğini, çocukların ayrıcalıklarının ve aynı zamanda karşılaşacakları olası risklerin altını çizdi. Bu risklerin önlenmesinde Çocuk Gelişimcilerin rollerini belirlemenin ÇGEDER’in en temel amacı olduğunu belirtti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde ise Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışan Çocuk Gelişimciler, sahadaki çalışmalarından örnekler sundu.

YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ

Prof. Dr. Nurper Ülküer, yeni yönetim kadrosu olarak gelecek iki yılda gerçekleşmek üzere öncelikli üç hedef belirlediklerini söyledi. Ülküer, bu hedefleri şöyle sıraladı:

“1. İlgili bakanlıklar ile işbirliğinde kadro ihtiyaç analizi ve projeksiyonu yapmak.

2. Mesleki Etik Kurulu liderliğinde, mevzuat ve süreçleri belirlemek.

3. MYK ile birlikte ve ilgili bakanlıklar, STK’lar ve üniversitelerin Çocuk Gelişimi Bölüm başkanlarının desteğiyle, meslek standartları ve yeterlikleri çalışmalarını tamamlamak.”

MESLEK YASASI ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Giderek meslek örgütü haline geldiklerini belirten Başkan Prof. Dr. Nurper Ülküer şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öncelikle çalışanların mevzuatını düzenlemek ve haklarını korumak istiyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında ise çocuk gelişimi mesleğini tam anlamıyla tanınan, mevzuatı, ilkeleri ve sınırlarıyla mesleği bir meslek yasasına çevirmek istiyoruz. Dernek olarak meslek yasası çıkarmak istiyoruz. Bizim mesleğimizin öznesinde çocuk var. Çocuk gelişimini yüceltmeden mesleğimizi yüceltemeyiz.”

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde depremzede ailelere ve çocuklarına yönelik psikolojik destek buluşması g
  • Üsküdar Üniversitesi, 10 yıldan bu yana Pozitif Psikoloji dersleri veriyor.
  • Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “İyilik Bilimi / İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve Travma Sonrası Büyüme” temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Po
  • “Gelecekte hayat kolaylaşabilir ancak insan kalmak çok kolay olmayabilir”
  • Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, “İyilik Bilimi / İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve T
  • Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2022 Raporu, dünyayla aynı anda Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, 2005-2010, 2015-2022 ile
  • Randevu Al