İki dil yüksek IQ

Singapur Üniversitesi’nde yürütülen araştırmalarda, iki dil öğretilerek yetiştirilen çocukların zekâ oranlarının yaşıtlarına göre daha yüksek çıktığı belirlendi.Singapur Üniversitesi’nde yürütülen araştırmalarda, iki dil öğretilerek yetiştirilen çocukların zekâ oranlarının yaşıtlarına göre daha yüksek çıktığı belirlendi. ikidilBuna göre, bir grup Singapurlu anne ile yeni doğan bebekleri uzun süre incelemeye alındı. Doğumundan itibaren iki farklı dille konuşulan bebeklerin, 6 aylık olduklarında tek dille büyütülen bebeklere göre zeka seviyelerinde belirgin bir fark gözlendi. İki dilli yetiştirilen bebekler, benzer objelere ait fotoğrafları seçmede, daha başarılı oldu.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

FOTOĞRAFTAN SIKILDILAR

Bebek grubunun yarısına bir ayı fotoğrafı birden çok kez gösterildi. Diğer yarısına ise kurt fotoğrafı... Ancak iki dille büyütülen çocuklar bu resimlerden kısa sürede sıkılırken, tek dilli olanlar daha uzun süre ilgi duydu. Benzer bir resme bakıp sıkılan bebeklerin, ilerleyen yaşlarında dikkat ve diğer dil becerilerinin de yüksek olduğu, zeka seviyesini belirleyen IQ testlerinde de daha başarılı olduğu görüldü. REUTERS    

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:11 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.