Hoverboard patladı bir ev kül oldu

Son günlerin popüler teknolojik oyuncağı hoverboard'lar özellikle aşırı ısınması, alev alması ve hatta patlamasıyla haberlere yansıyor. Son olarak İngiltere'de ev içinde alev alan cihaz evi kısa sürede kül etti.

Gün geçtikçe ismini daha çok duymaya başladığımız Hoverboard'lar heyecan yarattığı kadar dikkat edilmediğinde kullanıcıların canını fazlasıyla yakan bir ürün olabiliyor.

PATLAYAN HOVERBOARD BİR EVİ BU HALE GETİRDİ

Son olarak hoverboard'un bir evi tamamen kül ettiği ortaya çıktı. Olay İngiltere'de meydana geldi. 13 yaşındaki Jibril Muhammed Faris'in cihazı kullandığı sırada alev alan ve kısa süre patlayan hoverboard yüzünden tüm ev yandı. Faris, atikliği sayesinde iki kız kardeşini kurtarırken, felaketin bir cana mâl olmasının önüne geçmiş oldu.

JİBRİL MUHAMMED FARİS

Telefonda konuştuğu acil durum görevlisinin talimatlarına uyarak evin üst katındaki yatak odasına çıkıp odaya duman girmesini engelleyen gencin soğuk kanlı davranması sayesinde iki çocuk bugün hayatta.

Olay sırasında evde olan anne de yaralanmadan kurtuldu. Olay yerine gelen ekipler hoverboard'un lityum bataryalarının aşırı ısınma sebebiyle patladığını söyledi. Geçtiğimiz ay Amerika’da 20’den fazla üniversitede Hoverboard'lar yangın çıkarma potansiyelleri olduğu gerekçesiyle yasaklanmıştı. Melbourne’de bir ailenin de elektrikli kaykayı alev almıştı.

HOVERBOARD'UN İLK VUKUATI DEĞİL

Daha önce de Avustralya'da kızlarına yılbaşı hediyesi olarak bir hoverboard alan aile evinden oldu.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Ocak 2016Yayınlanma Tarihi:21 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.