HIV pozitif ama ikinci çocuk geliyor

HIV Pozitif ama ikinci çocuğu bekliyor!

HIV Pozitif ama ikinci çocuğu bekliyor! İngiltere’de yaşayan 34 yaşındaki Amanda Mammadova, HIV pozitif olmasına rağmen ilk çocuğunu doğal yöntemlerle dünyaya getirdiğini ve şimdi de ikinci çocuğuna hamile olduğunu açıkladı.

hivvurusMammadova, Türk asıllı eşi Ali’ye (29) ya da doğacak çocuğuna virüsü bulaştırmaktan çok da korkmadığını “Çünkü virüsle normal bir hayat sürmenin mümkün olduğunu” söyledi. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Mammadova, büyük kızı Saabria ve eşi Ali’nin HIV virüsü taşımadığını ve karnındaki bebeğin virüsü kapıp kapmadığını da önümüzdeki günlerde yapılacak bir testle öğreneceğini söyledi. Mammadova, kocası Ali’ye suni döllenme yöntemi ile çocuk yapmayı teklif ettiğini ancak onun “Sen benim karımsın, virüsü kapmaktan korkmuyorum” diyerek bu teklifi reddettiğini ve doğal yöntemlerle çocuk sahibi olmak istediğini de belirtti. Kocasının her altı ayda bir HIV testi yaptırdığını söyleyen genç kadın “Ali beni bu süreçte sonuna kadar destekledi. Hatta normal bir çift olabilmemiz için HIV kapma riskini bile göze aldı” dedi. Mammadova hikayesini insanların HIV konusunda bilinçlenmesini sağlamak için anlattığını söyledi ve “Benim hikayemi dinleyen insanların test yaptırmanın önemini anlamalarını istiyorum. HIV’nin erken teşhis edilmesi hayat kurtarıyor. Ve HIV pozitif olmanın hayatın sonu olmadığını da insanların anlamasını istiyorum, bu hastalık kimsenin hayallerine ulaşmasına engel değil” dedi. Daha önceki bir ilişkisinden 14 yaşında bir kızı daha bulunan Mammadova vücudunun gördüğü tedaviye çok iyi tepki verdiğini ve kanındaki virüs oranının çok düşük olduğunu da belirtti. Uzmanlar hamilelik boyunca ilaçlarını kullanan, sezeryanla doğum yapan ve bebeğini emzirmeyen HIV pozitif bir kadının  virüsü bebeğine geçirme riskinin %1’in altında olduğunu söylüyor. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.