Hiperaktif değil belki sırf küçüktür

Tayvan’daki Ulusal Yang-Ming Üniversitesi bilim insanları, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (ADHD) teşhisinin, çocukların okula başlama yaşlarıyla ilgisi olabileceğini öne sürdü.

4-17 yaş arası 400 bin çocukla yapılan araştırmada, aynı sınıfta okuyan ve aralarında ay farkı olmayan çocuklarda ADHD teşhisi yüzde 2.8'de kalırken, 11 ay büyüklerle okula başlayan küçüklerde oran yüzde 4.5’e yükseldi. Uzmanlara göre bu duruma, öğretmenlerin ‘sadece yaşı daha küçük diye bazı çocukları kendilerinden neredeyse 1 yaş büyük yaşıtları ile kıyaslamaları’ yol açıyor olabilir.

Büyük sınıf arkadaşları kadar olmayan bu küçüklere, gereksiz yere ADHD şüphesiyle yaklaşıldığını gösteren araştırma, ‘The Journal of Pediatrics’ isimli dergide yayınlandı.

DAILY NEWS

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Ocak 2017Yayınlanma Tarihi:11 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.