Hesabınızı miras bırakabilirsiniz

1.5 milyara yakın aylık aktif kullanıcı sayısıyla Dünya'nın en büyük sosyal medya platformu konumunda olan Facebook, bir yenilik ile daha karşımızda.

1.5 milyara yakın aylık aktif kullanıcı sayısıyla Dünya'nın en büyük sosyal medya platformu konumunda olan Facebook, bir yenilik ile daha karşımızda.

Hayatını yitiren kullanıcıların hesaplarını teyit ettikten sonra bir nevi işaretleyerek bildirim ve diğer seçeneklerini kapatarak ölüm yıl dönümlerinde hatırlanmasını sağlayan Facebook, bu özelliğini bir adım daha öteye taşıyarak artık kullanıcılara, hesabını kime miras bırakacağını soruyor. facebookmiras''Legacy Contact'' yani ''Miras Kontratı'' olarak hesapların güvenlik ayarlarına gelen menüye giriş yaparak, eğer hayatınızı yitirirseniz hesabınızın konrolü kime geçecek belirleyebiliyorsunuz. Seçtiğiniz kişi, eğer siz hayatınızı yitirirseniz ve Facebook bunu teyit ederse, hesabınızın profil ve kapak resmini değiştirebilir yada hesabınızı tamamen kapatabilir. Daha önceki sistemde sadece hatırlatma özelliği mevcuttu. Bu yeni özellik sayesinde, eğer yaşamını yitiren kullanıcılar Facebook hesaplarını bir tanıdığına miras bıraktıysalar, hesaplarının aktifliği devam ederek, sevdikleri istedikleri gibi düzenleyerek anılarını hatırlayabilirler. Facebook hesabının mirasına sahip kişiler, yaşamını yitiren arkadaşlarının hesaplarına "Memorialized'' yani "Anma" etiketi eklendikten sonra gelen arkadaşlık isteklerini yanıtlayabilir, paylaşılarımları düzenleyebilir ve profili kontrol edebilirler. Facebook üretim müdürü Vanessa Callison yaptığı açıklamada, bu özellik ile birlikte yaşamını yitiren kişilerin aile ve arkadaşları hesaplarını kolayca kontrol ederek, ister kapatabileceklerini isterlerse de anmaya devam edeceklerini belirtti. Her ne kadar güzel bir özellik olsa da umarım kimse bu özelliği kullanmak zorunda kalmaz. Şu an için sadece Amerikalı kullanıcılar için aktif olan özelliğin kısa süre içerisinde global olarak aktif edileceği tahmin ediliyor. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:25 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.