Her gün bir avuç fındık gerçekten faydalıymış

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma her gün bir avuç kuru yemiş tüketmenin insan ömrünü uzattığını ortaya koydu.

Bu araştırma açıklamalarıyla tartışma yaratan ve kuru yemiş öneren Prof. Dr. Canan Karatay'ı sevindirecek. Sağlık Servisi 02 Mart 2016 - 17:18:00Her gün bir avuç fındık gerçekten faydalıymış

Daily Mail'de yer alan bir habere göre haftada en az 5 gün veya daha fazla düzenli olarak bir avuç, yani yaklaşık 30 gram fındık tüketenlerin daha uzun yaşadığı, kanser, kalp rahatsızlığı ve solunum yolu hastalıklarına daha az yakalandığı ortaya çıktı.

KİSTİK MEME DOKUSU DAHA AZ GÖRÜLÜYOR

Harvard'da yapılan bir araştırmada, ergenlik çağında haftada 1 veya daha fazla yer fıstığı tüketen kızlarda kistik meme dokusu denilen ve meme kanserinin bir belirtisi olan meme dokusuna daha az rastlandığı görüldü.

KURU YEMİŞLER KİLO ALDIRMIYOR

Peki fındık, fıstık tüketmek kilo alımına neden olur mu? 20'nin üzerinde klinik araştırmada kuruyemişler ile kilo alımı arasında herhangi bir bağ bulunamadı. Hatta fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişleri tüketenlerde kilo alımının daha az olduğu, zaman zaman kilo kaybına yardımcı olduğu bile görüldü.

YAĞ YAKIMINI ARTIRIYOR

Her gün 120 kadar Antep fıstığı tüketenler üzerinde yapılan bir araştırmada 3 ayın sonunda gönüllülerin bir kilo bile almadığı görülmüş. Tokluk hissi yaratması dolayısıyla da bu tür kuru yemişler kilo vermeye yardımcı. Faydalı yağlar içeren bu yemişler, metabolizmayı da hızlandırarak yağ y akımını artırıyor.

Fındık tüketenlerin yağ yakımını 20 gram, ceviz yiyenlerin ise yağ yakımına 31 gram katkıda bulunduğu görülmüş.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Ekim 2017Yayınlanma Tarihi:03 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.