Her 5 saniyede 1 kişi ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada her 5 saniyede 1 kişi yaralanma sonucu yaşamını yitirirken, her gün 2 binden fazla aile önlenebilir kazalar yüzünden çocuklarını kaybediyor.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl 189 ülkede çeşitli etkinliklerle 13 Eylül'de kutlanan Dünya İlk Yardım Günü'nün bu yılki teması, "İlk Yardım ve Yaşlanan Toplum" olarak belirlendi.

Türkiye ve dünya genelinde trafik kazaları, afet ve acil durumlar nedeniyle her yıl binlerce kişi hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, küresel düzeyde ölümlerin yüzde 90'ı yaralanmalardan kaynaklanıyor. Dünyada her 5 saniyede 1 kişi, yaralanma sonucu yaşamını yitirirken, her gün 2 binden fazla aile önlenebilir kazalar yüzünden çocuklarını kaybediyor. Bilinçli bir ilk yardımcı tarafından kalbi duran bir kişiye yapılan müdahale ile 2-3 kat oranda olumlu sonuç alınırken, olay yerinde bekleyen meraklı kişilerin sadece yüzde 32'si suni solunum-kalp masajı yapabilme bilgisine sahip.

A.A

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Eylül 2015Yayınlanma Tarihi:11 Eylül 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.