Hep 30'lu yaşlarda kalmanın sırları

30'lu yaşlarınıza geldiyseniz ve hep bu yaşlarda kalmak istiyorsanız bunları mutlaka yapın!

• 30’lu yaşlar cinselliğin keyifli geçebileceği özel yaşlardır, bu yaşlarda hormon kalitenizin devamlılığını korumak adına çinko mineralini hayatınızdan eksik etmeyin.

• Bu günleri sonradan unutmak istemiyorsanız B12 vitaminine dikkat edin. Yorgunluk, halsizlik ve unutkanlık bu yaşlarda çoğu zaman çalışma temposunun yüksekliğine yorulur; ama sebep olarak B12 eksikliği atlanır.

Oysa B12 eksikliği ilk belirtilerini bu yaşlarda vermeye başlar. Artık yavaş yavaş deforme olan mideniz, B12 emilimini eskisi kadar iyi yapamaz hale gelir. Ne kadar B12’den yana zengin beslenseniz de vücudunuz ondan eskisi gibi faydalanamaz. Bunun sonucu unutkanlık, halsizlik, yorgunluk, hatta depresyon şikâyetleri olur. Müdahalesi çok basit: kan değerlerinize baktırarak B12 takviyesi almak.

• Düzgün bir postüre sahip olmak için kalsiyuma ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Düzgün bir duruş, güçlü bir iskelet yapısı gençliğin en güzel belirtisidir. Yıllarca bu hazineye sahip olmak için kalsiyum anahtarını cebinizde bulundurmalısınız. İlerleyen yaşlarda ‘gençliğimde daha uzundum’ demek istemiyorsanız, ki bu kemik erimesini anlatan bir cümledir. 30’lu yaşlarda sütten, yoğurttan, peynirden alacağınız kalsiyumun değerini bilin.

• Güçlü bağışıklık için D vitaminini eksik etmeyin. 30’lu yaşlarda sık sık hasta olmak ‘artık yaşlandık’ cümlesine neden olur. Güçlü bir bağışıklığa sahip olmaksa gençliğin en değerli belirtisidir. D vitamini depolarınızı dolu tutmanın tek yolu da güneş! Üç haftalık güneş tatili, doğanın en özel sağlık reçetesidir.

• Cilt elastikiyetinizi korumak için C ve E vitamini alın. Size bu vaadi sunan kremlerin içinde bu vitaminler vardır. C vitamini, meyve ve sebzelerden her mevsim rahatlıkla karşılayabileceğiniz bir vitamin. E vitamini yağlı tohumlar ve bitkisel yağlardan karşılayabilirsiniz.

• Kilonuzu yönetmek için 2-2.5 saatlik aralıklarla beslenin. Sık kilo değişimleri bu yaşlarda bedenin, özellikle de cildin hızla yaşlanmasına neden olur. Yiyecekler üzerinde oluşturacağınız zaman yönetimi, beraberinde size miktar yönetim alışkanlığı da kazandıracaktır.

• Dikkat! Bu yaşlarda karın çevreniz yağlanmaya başlıyor. Evet, düşük belli pantolonlarımızın verdiği sinyaller doğru; karın çevreniz yağlanıyor. Karın çevresi yağlanması insülin hormonunuzun fazla salgılandığı anlamına da gelebilir. Fazla salgılanan insülin hormonunu kontrol altına alamazsanız eğer, bel çevreniz daha da genişleyebiliyor ve kilo vermek daha da zor olabilir. İmdat! Biri bizi bu kısır döngüden kurtarsın!

• Eklem yerlerinizdeki sıvıları korumak için Omega 3 tüketin. Omega 3 dendiğinde, kalp sağlığı ve beynin yaşlanma sürecini yavaşlatması gelir akla. Bir diğer faydası da eklem yerlerindeki sıvı miktarının korunmasını sağlamaktır. 30’lu yaşlar tam da bu zamanlardır! İlerleyen yaşlarda da rahat rahat bacak bacak üstüne atmak, topuklularla rahat yürümek istiyorsanız, Omega 3 tüketin.

• Antioksidan desteği için daha çok sebze, daha çok meyve tüketin. Her mevsimin meyve ve sebzesinin rengi farklıdır. Bu renkler antioksidanların da göstergesidir. Tek yapacağınız, bir manavdan bütün mevsim renklerinden sebze-meyve almak ve gün içerisinde onlara sırayla yer vermek.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Nisan 2014Yayınlanma Tarihi:02 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.