Hemşireler yaşam kurtarır, refahı artırır!

Modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florance Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs, 1964 yılından beri Türkiye’de "Hemşireler Günü" ve 12-18 Mayıs "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanıyor.

HEMŞİRELER HAYATİ BİR ERİŞİM NOKTASI

Her yıl Uluslararası Hemşireler Günü kapsamında hemşireler için bir tema belirleyen  Uluslararası Hemşireler Birliği, 2019 yılı için 'Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses' temasını belirledi.
Temada, 'Hemşireler, 7 gün 24 saat, doğumdan ölüme, acil durumda ve devam eden bakımda hayati bir erişim noktasıdır. Hemşireler yaşamları kurtarır, sağlığı ve refahı artırır.’ Denildi.

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ PROFESYONEL HEMŞİRELER YETİŞTİRİYOR

Üsküdar Üniversitesi birlikte çalışacağı sağlık ekibinin nitelikli, etkin ve etkili bir üyesi olarak işlevlerini yerine getirebilecek, eğitim, yönetim ve araştırmalarda rol alabilecek, mesleki etik ilkelerini göz önünde bulunduracak profesyonel hemşireler yetiştirmek üzere bir eğitim sunarken NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde de onlara çalışma imkanı veriyor.

Üsküdar Üniversitesi, Prof. Dr. Besti Üstün ev Prof. Dr. Selma Doğan önderliğinde ve tecrübeli akademik kadroyla etik ilkelere bağlı nitelikli hemşireleri sağlık sektörüne kazandırıyor.
İşte Uluslararası Hemşireler Birliği 'Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses' teması…


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Mayıs 2019Yayınlanma Tarihi:21 Mayıs 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.