Hayvanlar tacizden kendini böyle koruyor

Dişi hayvanlar cinsel tacizden korunmak için görüntülerini değiştiriyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırma dişi hayvanların erkek hayvanların cinsel tacizlerinden korunmak için görünümlerinde gözle görülür değişiklikler yaparak kendilerini 'çirkinleştirdiklerini' ortaya koydu.


İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma dişi hayvanların erkek hayvanlardan gelebilecek potansiyel cinsel tacizlerinden korunmak için görünümlerini değiştirerek, bu değişikliği bir tür korunma mekanizması olarak kullandıklarını ortaya koydu. Araştırmayı yöneten profesör David Hosken, bu tür bir korunma mekanizmasının pek çok hayvan türünde gözlemlendiğini belirtti. Bu görünüm değişikliği çeşitliliğinde dişi hayvanların ‘daha az parlak’ renklere sahip olması gibi özelliklerin ön plana çıktığının altı çizildi.

Araştırma sonuçları, erkek hayvanların dişilerin ilgisini çekebilmek için görünümlerini kullanarak türü devam ettirmek adına kendilerinin en ideal seçim olduğunu ispatlamaya çalıştıklarını ortaya koyarken, dişilerin görünümlerinin de erkek hayvanlar için önemli olabileceğini ortaya koydu. Bu sonuçları inceleyen Hosken, dişi hayvanların cinselliklerini işaret etmek için görünümlerini kullanmadıklarını belirtti.

Aynı çalışmanın sonuçlarında dişi hayvanların erkeklerin cinsel tacizine uğramamak için çaba sarf ettiği ve çekici olmadıklarını kanıtlamak için uğraştıkları kaydedildi. Dişi hayvanların geliştirdikleri savunma yöntemleri arasında erkek kılığına girmek ve erkeklerin daha az yaşadıkları alanlar göç etmek olduğu da sonuçlar arasında belirtildi.

Mirror’da yer alan habere göre, araştırmayı yürüten profesör Hosken, dişilerin cinselliklerini gösterme yöntemlerindeki azlığın sebebini yalnızca tacizden korunma olmayabileceğini ancak araştırmacıların bu ihtimali de çalışmalarında göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.

RADİKAL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Ekim 2016Yayınlanma Tarihi:22 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.