Hayvandan yedek organ

Bilim insanları yaklaşık 50 domuz ve koyunun taşıdığı embriyonlara insan genleri eklemeyi başardıklarını ve bu deneyler sonucunda doğacak “kırma” hayvanların organlarının bir gün insanlara nakledilebileceğini söyledi.

Araştırma, MIT Technology Review dergisinde yayınlandı. Buna göre araştırmalar ABD’nin Maryland eyaletindeki Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yürütülüyor. Geçen yıl 20 çiftlik hayvanına kırma embriyonlar nakledildi. Yaklaşık 30 kadar benzer hamileliğin başka ülkelerde de başladığı kaydedildi. Dünyaya gelecek genetik modifiye edilmiş hayvanların kalp, karaciğer gibi organlarının insanlarda kullanılabileceği öne sürülüyor.

Ancak melez hayvanların insan özellikleri taşıyabileceği kaygısı var. İnsan saçlı, insan üreme hücrelerine sahip ya da normalden daha zeki hayvanların dünyaya gelebileceği iddia ediliyor. Ayrıca bu hayvanlardan elde edilecek organların insanlara nakledilmesinin güvenli olup olmayacağı da henüz bilinmiyor. Hayvan hakları dernekleri deneyleri “Frankenstein’cılık oynamak” olarak niteleyip kınarken yetkililer hiçbir zaman beyninde insan DNA’sı taşıyan bir hayvanın üretilmeyeceğini belirtti.

AP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Ocak 2016Yayınlanma Tarihi:12 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.