Hayaller konforlu gerçekler ise sıkıcı ofisler

Masaj ve güzellik salonlarının yer aldığı; havalandırma ve rahat koltuklarla ergonomik ofisler her çalışanın hayali. Çalışma arkadaşının, iş performansını etkilediğini söyleyenlerin oranı ise %84.

HAYALLER KONFORLU VE RAHAT; GERÇEKLER İSE SIKICI OFİSLER

İş hayatında dengeli ve mutlu yollarından biri de huzurlu bir ofisten ve uyumlu iş arkadaşlarından geçiyor. Kariyer.net tarafından düzenlenen ve yaklaşık 5000 kişinin online olarak yanıtladığı anket sonuçları çalışanların nasıl bir ofis hayal ettiğini ve gerçekte çalıştıkları ofislerle ilgili ipuçlarını ortaya koydu.

Ankette, sorunların ne olduğu sorusuna ağırlıklı olarak ofislerinkalabalık ve gürültülü olması, havalandırma problemi, rahatsız sandalyeler, ışık problemi, dar masalar ve müzik dinleyememek yanıtları verildi. Ankete katılanların %70’i ofislerinde dinlenme odaları olmasını istiyor. Ofiste en çok istenen unsurlar ise spor salonu, oyun salonu, yeterli ışıklandırma ve tek kişilik masalar. Çalışma ortamının, iş performansını etkilediğini söyleyenlerin oranı ise %91. Çalışanların %36’sı açık ofiste çalıştığını belirtiyor. Anketi yanıtlayanlar; açık ofislerde kulaklıkla yaşamak zorunda olduklarından, herkesinbirbirinin ekranını izlediğinden, gürültü ve telefon konuşmalarının dinlenmesinden şikayetçi olduğunu söylüyor.

ÇALIŞANLARIN %31’İ MASALARINDAN ŞİKAYETÇİ

İdeal bir ofis ortamı tanımı çalışanlara göre; eğlenceli, rahat ve huzurlu, yüksek teknolojik özelliklere sahip, sosyalleşebilme imkanısunan ve istedikleri zaman istedikleri yerde çalışabilecekleri mekanlar.Fakat çalışanların %49’u ofislerinin bu tanıma hiç uymadığını belirtiyor. Hatta %31’i masalarının bile çalışmaya elverişli olmadığını söylüyor.

“İş arkadaşlarınızın hangi davranışlarına katlanmak zor?” sorusunun yöneltildiği çalışanların başlıca cevapları şunlar oldu; çok dedikoducu olmaları, ofisi yemek kokutmaları, işi düşünce konuşmaları, hiçbir şeyden mutlu olmamaları, bütün gün Facebook’ta gezmeleri… Çalışanların iş ortamında en çok rahatsız oldukları durum ise iş arkadaşlarının dedikoducu olmaları. Çalışma arkadaşının, iş performansını etkilediğini söyleyenlerin oranı ise %84.

MİLLİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:12 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.