Havuzlardaki mikroplardan böyle korunun!

Havuz keyfi yapmak isteyen birçok insan , hijyen kuralları ve havuz suyundan bulaşan mikroplar yüzünden endişe yaşıyor.

Dermotolog Prof. Şemsettin Karaca'ya göre ise havuzlardaki bu problemin en pratik çözümü; duş almak.

Havuzlardaki bakterilerin çeşitli hastalıklara yol açabileceğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, en çok da mantar enfeksiyonuyla karşılaşıldığını söyledi.

Mantar enfeksiyonlarının ayaklara ve kasık bölgelerine rahatlıkla yerleşebildiğini anlatan Karaca, başkalarının terliklerinin giyilmesi halinde de bu enfeksiyonların bulaşabildiğini kaydetti.

Havuza girmeden önce ve havuzdan çıktıktan sonra duş almanın önemine işaret eden Prof. Dr. Karaca, şöyle konuştu:

"Havuzlarda ve termal sularda bakteriler var. Bu bakteriler bazen hayatı tehdit edecek enfeksiyonlara neden olabilir. Havuza girmeden önce ve havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duş alınması kişisel sağlık açısından çok önemli. Havuzlardaki riskleri en aza indirmenin en pratik önlemi duş almak. Bu önlem tabii ki sağlıklı kişiler için söyleyeceğimiz şeyler. Bunun yanında dermatolojik hastalığı olanlar, deri bütünlüğü bozulmuş olanlar ya da tahrişle ya da deri kuruluğu aşırı olanların bu tarz hastalıklara yakalanma ihtimalleri daha yüksektir. Riskli durumda olanların daha ileri tedbirler alması gerekir. Risk durumu olmayan, sağlıklı bireylerin de bu hastalıkların kendilerine bulaşabileceğini bilmeleri gerekir."

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:06 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.