'Hastaysanız havuza girmeyin'

Yaz mevsiminin gelmesiyle vatandaşların serinlemek için tercih ettiği yüzme havuzlarının "hastalık zengini" yerler olabileceği bildirildi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle vatandaşların serinlemek için tercih ettiği yüzme havuzlarının "hastalık zengini" yerler olabileceği bildirildi. hastahavuzPamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, yaz mevsiminin en çok bulaşıcı hastalıkların temiz olmayan yüzme havuzlarından bulaştığına dikkati çekerek hastaların havuza girmemesini önerdi.

Turgut, özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluk nedeniyle "enfeksiyon kaynağı" haline gelen havuzlarda insan vücudundan dökülen mikroplara sıklıkla rastladıklarını kaydetti.

“HASTAYSANIZ GİRMEYİN"

Hastaların kesinlikle havuzu kullanmaması gerektiğini vurgulayan Hüseyin şöyle devam etti: "İshal gibi bir hastalık şikayeti olan bir kişinin asla havuzu kullanmaması gerekir. 1-2 damla dışkının bulaşması halinde tüm havuzu kirlenecek ve herkes risk altına girecektir. Bunun dışında idrar yolu enfeksiyonu varsa da kullanmamak gerekiyor. Çocukların ve yetişkinlerin kullandığı havuzların ayrı olması gerekiyor. Çünkü çocukların kullandığı havuzlarda çocukların idrar ya da alt temizliğinden kaynaklanan sıkıntılar yaşanabiliyor. Suyla bulaşan hastalıklarımız var. Örneğin ishal, bulaşıcı sarılık, göz iltihabı menenjit gibi hastalıklar havuzlardan daha çok bulaşabiliyor.

HAVUZDAN ÖNCE DUŞ

Havuza girmeden önce duş almanın çok önemli olduğunu belirten Turgut, böylelikle vücuttaki ölü hücrelerin yok edildiğini ifade etti. Hüseyin Turgut, havuz girişlerindeki ayak yıkama havuzlarının mantarı önleyeceğini belirterek, “Gözlerimizi mikroplardan korumak için de gözlük, kulaklarımız için de tıkaç takmak gerekiyor. Havuzlarda bedensel temizliğin dikkat edilmemesi durumunda diğer kullanıcılara alerjik rahatsızlıklar, travmalar ve hastalık bulaştırabiliriz. Havuzlarda muhakkak bone kullanmak saçların dökülmesini önlemek için gerekli." şeklinde konuştu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:11 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.